NEW YORK'UN IŞIKLARI…

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
New York'a yolunuz düşerse Bryant Park'taki Nurdan Erdem'in sevimli ve leziz mi leziz işletmesi olan 'Enfes NYC' mutlaka uğramadan yolunuza devam etmeyin.

Yeni yıla sayılı günler kala, New York’un ışıl ışıl sokaklarını gezmeye devam ediyorum. Her dönem turistlerin akın ettiği bu büyülü şehirde, sürekli Türkçe konuşan birileriyle sokaklarda karşılaşmak da beni içten içe ayrıca mutlu ediyor. Popüler Beşinci Caddede lüks markaların binalarının büyüleyici şekilde süslenmesi, sürekli binaların üzerinde ayrı ayrı görsel ışık gösterilerinin yapılması teknolojinin etkileyici güzelliğine kaptırıyor insanları. Daha izlerken hayret ediyor insan, bunları nasıl tasarladılar ve yaptılar diye…

Yeni yıl döneminde girişimci Türklerin yaptığı işler de ayrıca heyecanlandırıyor beni. Pedicap ismi verilen bisikletlerin birçoğunda Türk delikanlılar pedal çeviriyorlar. Siz otururken onlar size belirlediğiniz rotalarda, trafik sıkışıklığına girmeden, eğlenceli bir şekilde şehri tanıtarak gezdiriyorlar.

Avrupa ve Amerika’da Aralık Ayı Noel heyecanı demek. Bence bu dönemin en keyifli yanı da Yeni Yıl Marketleri. New York’a yolunuz düşerse Bryant Park’taki Nurdan Erdem’in sevimli ve leziz mi leziz işletmesi olan ‘Enfes NYC’ mutlaka uğramadan yolunuza devam etmeyin. Gözlemeleri bizimkinden biraz daha farklı olsa da, Türk Amerikan karışımı harika tatlar sunuyorlar. Senenin en renkli, en güzel ayı Aralık New York’ta gayet kalabalık yaşanıyor. Her köşesinde farklı bir etkinlik, her parkında ayrı bir Yeni Yıl Marketi, her sokağında farklı bir ışıklandırma ile gerçekten de görülmeye değer. Bu sene olmasa bile bir sene planlarınızı bu rota üzerine çizebilirsiniz.