​MÜPTELAYIM SANA

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Kasım ayının son pazarından herkese merhaba.

Kasım ayının son pazarından herkese merhaba. İki gün önce mesleklerin en kutsalı, Öğretmenler Günü’nü kutladık… Öğretmen bir dedenin, müzik öğretmeni torunu olarak her sene Öğretmenler Günü’nü ayrı bir gurur ile yaşadığımı söyleyebilirim. Keşke senenin bir günü değil de her gün öğretmenlerimizi düşünebilsek. Öğretmenler kimi zaman kendi sağlıklarından, kimi zaman kendi uykularından, kimi zamanda kendi ailelerinden fedakarlık ederek örnek bir nesil yetiştirmek için didinip duruyor. Öncelikli olarak doğuda görev yapan bütün arkadaşlarıma, bütün öğretmenlerime seslenmek istiyorum; sizin işiniz bizimkinden çok daha zor yoktan var etmek için bütün benliğinizle çabalıyorsunuz, iyi ki varsınız… Ve diğer meslektaşlarım tabi ki bizlerde gecemizi gündüzümüze katarak elimizden geleni yapıyoruz. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden uzunca yıllar boyunca, cehalete ve geriliğe asla boyun eğmeden onunda dediği gibi; "Öğretmenler; Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır.". Öğretmenler Günü’nüz kutlu olsun.

Uzun zamandır aklımda hep bir şeyler paylaşmak, ne kadar özlediğimi yazmak istiyordum bir türü doğru zamanı yakalayamadım. Temmuz ayında kaybettiğimiz değerli sanatçı Harun KOLÇAK… Artık aramızda olmasa da bize bıraktığı hatıraları besteleri onu her an yanımızda hissettiriyor. Şüphesiz ki herkesin çok sevdiği bir müzisyendi. 2014 yılında yakalandığı prostat kanseri nedeni ile ameliyat geçirmiş ve 2017 Temmuz ayında hastalığına yenik düşerek, sevenlerine üzücü bir veda etti. 

Geçtiğimiz yıl müzik sektöründe ki 25. Sanat yılını, unutulmaz şarkılarının yer aldığı müzisyen dostları ile seslendirdiği "Çeyrek Asır" albümü ile taçlandırdı. Nitekim çocukluğumun en başarılı sanatçısı, en renkli kişiliğiydi. Yavaş yavaş bütün güzellikleri kaybetmeye başladık. 2006 yılında çıkardığı Müptelayım Sana şarkısına, Çeyrek Asır albümünde Umut Kuzey ile yaptığı benzersiz düet geçtiğimiz hafta yeni klibi ile gözlerimizi doldurup, hatıralarımızı okşamamıza yardımcı oldu. Müptelayım Sana klibinde Harun Kolçak'ın yaşarken Umut Kuzey ile katıldığı bir programın görüntülerinin de kullanılmış olması ayrıca tüylerimi diken diken yaptı. İnanın göz yaşlarımı tutamadım. O kadar güzel ve anlamlı olmuş ki ben kendi adıma başta Umut Kuzey olmak üzere emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Değerli bir sanatçının sevenlerine bıraktığı hatırasına en güzel şekilde sahip çıktılar. Emeklerinize sağlık...

Sevgi ve müzikle kalın...