Vakıf Katılım web

MİDYATLI GENÇLERE AYAK BİLARDOSU

Mehmet Zeki KUTLU
Tüm Yazıları
Son dönemde belediyelerin spor etkinlikleri epeyce arttı. Pandemi döneminin acısını çıkartırcasına özellikle hafta sonları binlerce özel organizasyon yapılmaya başlandı.

Son dönemde belediyelerin spor etkinlikleri epeyce arttı. Pandemi döneminin acısını çıkartırcasına özellikle hafta sonları binlerce özel organizasyon yapılmaya başlandı. Hatta birçok belediye organizasyonlar içinde ilk organizasyonu yapma yarışında.. Plaj futbolundan, kum futboluna kadar birçok spor aktiviteye şahit olduk.. ‘Dünyada ilk defa biz düzenliyoruz..’ diyenler de oluyor elbette.. Biz de inanmış gibi yapıyoruz elbette. Yalan olsa da bunu masum görüyoruz.. Sonuçta bir hizmet var. Asıl bizi ilgilendiren husus budur..

Yeni branşların ilk uygulanma yerleri genellikle büyükşehirler olur. Özellikle İstanbul bu işin başını çeker. Ankara’da da bazı girişimler oluyor. ‘Teqball’ denilen masa tenisi masası üzerinde oynanan ayak tenisini Macaristan Büyükelçisi Victor Matis bizzat tanıtmaya çıkmıştı ‘Macaristan’ın ata sporudur..’ diye. Ortada bir top olunca ve futbol yeteneği de isteyen bir branş olunca mutlaka sporcusu oluyor bu yeni branşların.

Bunlardan en yeniler arasında sayabileceğimiz ayak bilardosu da Türkiye’ye giriş yaptı ve son etkinliği Mardin’in Midyat ilçesinde yapıldı. Midyat kültürel geçmişi ve insani hoşgörüsü ile özel bir şehir. Yeni bir branşın İstanbul dışında tanıtımı için çok ideal bir adres olmuş. Midyat Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdurrahim Çelik ve Belediyenin spor yöneticisi Eser Mete iyi bir işe imza attılar. Üç bayan sporcunun da yarıştığı turnuva on gün sürdü. 15-30 yaş arası altmış dört sporcunun yarıştığı turnuva ilçede heyecana neden oldu. Gençler için iyi bir fırsat. Çünkü yeni branşları herkes yeni öğrendiği için şartlar eşit. Kabiliyetiniz varsa kısa sürede milli takıma kadar yükselebiliyorsunuz. Umarım bu branşta Midyatlı gençleri de milli takımlarda görürüz.

Ayak bilardosuna gelince kurallar o kadar basit ki. Bilardo sopası yerine ayaklarınızı kullanıyorsunuz. Bilardo masası yerine bilardo sahasında oynuyorsunuz. On altı topun olduğu sahada topları deliklere dolduran kazanıyor.      

Öyle veya böyle.. Halkın her katmanına hitap eden bir spor branşının olması güzel. En önemlisi de bunu kitlelere ulaştırmaya ön ayak olan belediyeleri kutluyorum.

Gelecekte birbirinden güzel ve ilginç organizasyonları izleyeceğimizi umuyor, katkı sunan herkesi de kutluyorum buradan.