MERVE DİZDAR

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Merve Dizdar'ın dizilerde oyunculuk yapmak yerine bence konservatuarlarda ders vermesi gerekiyor.

İlk 2017 yılında Afife Jale Ödülleri’nde duymuştum Merve Dizdar ismini. Tiyatrodaki başarısı ile ismini duyuran bir oyuncu olarak hafızama kazınmıştı. Son dönemlerde ismi dizilerde de karşımıza çıkmaya başladı. Çok fazla olmasa da arada ben de dizilere göz atıyorum. Mucize Doktor dizisi ve hemen ardından Masumlar Apartmanı derken bir insan daha ne kadar devleşebilir diye merak ediyorum.

Merve Dizdar’ın dizilerde oyunculuk yapmak yerine bence konservatuarlarda ders vermesi gerekiyor. Kendi gibi rolü hisseden, duyguyu yaşayan, başarılı öğrenciler yetiştirmesi şart. Yoksa Türk dizilerinde modellikten gelme oyuncular ile daha çook, “bu da mı oyuncu olmuş” deriz.

Bu sayede eğitimin, harcanan mesainin ne kadar önemli olduğunu bir kere daha görmüş olduk. Evet yetenek de her zaman önemli ama eğitimsiz yetenek hiçbir işe yaramıyor. Gerek tiyatro da gerek ekran da, bu işin eğitimini almış kişi ile almamış kişiler arasındaki çok büyük farklar olduğu belli olmuyor mu sizce de? Aile ve yönlendirmenin de önemi çok büyük. Bu süreçte Merve Dizdar’a güvenip destek olan herkesin ne kadar gururlandığını hayal bile edemiyorum. Güzel bir örnek olarak keşke herkes çocuklarını küçük yaşta sanata, müziğe, sahneye yönlendirse. Merve Dizdar’ın çıktığı bu güzel yolda büyük başarılarla yürüyeceğine inanıyorum ve gerçekten diliyorum ki kendi gibi oyuncular yetiştireceği güzel günler olur. Çok değerli bir öğretim görevlisi olacağı günleri dört gözle bekliyorum.

Sevgi ve müzikle kalın