MEKANIN SAHİBİ

Berk MÜHÜRDAROĞLU
Tüm Yazıları
Bir süredir Mekanın Sahibi lafı dolaşıyor malum.

Herkes kendi kendini mekanın sahibi ilan ede dursun. Ben size gerçek mekanın sahibini açıklayacağım. Cemil Topuzlu Harbiye Açıkhava Tiyatrosunda organize edilen yıllardır peşi sıra gerçekleşen konserler etkinlikler. Her sene mütemadiyen konserleri takip ederim. Her yıl birbirinden özel isimleri ağırlayan Cemil Topuzlu Harbiye Açıkhava Sahnesinde son yıllara ve bu yıla damga vuran Poll Production Polat Yağcı Turkcell Yıldızlı Geceler-Turkish Airlines - Paraf  Halkın Yıldızları Konserleri. Tüm konserleri baştan aşağıya titizlikle nakış işler gibi sıfır hata ile organize eden Poll Production'nın varlığı Türkiye’de gerçekten sıfır hata ile konser ve organizasyon yapılabiliyormuşun yegane cevabını vermekte. Türkiye'nin ülkesini ve vatanını seven yerli ve milli bir yapımcıya, Polat Yağcı'ya sahip olması gerçekten büyük bir kazanç. Türkiye'nin en önemli isimlerini Cemil Topuzlu Harbiye Açıkhava Sahnesinde izleyiciyle buluşturan Poll Production’da tüm ekip son derecede disiplinli ve çok çalışkan. Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi Seda Fırat, Bahar Öğün, Aybars Bora Öğün, Ömer Sinan Candan ve tüm Poll Production ailesi işlerinde inanılmaz başarılı ve kalifiye isimler. Böyle değerli ve yetenekli isimleri bir araya getiren yetenek ve başarı avcısı Polat Yağcı'ya tebrikler. Mekanın sahibi sözünü tek ve yegane hak eden Poll Production... 

PARAF HALKIN YILDIZLARI KONSERLERİ BAŞLIYOR

Poll Production Polat Yağcı organizasyonuyla Cemil Topuzlu Harbiye Açıkhava Konserleri hız kesmeden devam ediyor. İşte Paraf Halkın Yıldızları Konser Takvimi...

31 Ağustos: Yavuz Bingöl-Serkan Çağrı 

1 Eylül: Sertab Erener

2 Eylül: Muazzez Ersoy-Kutsi 

3 Eylül: Demet Akalın 

4 Eylül: Oğuzhan Koç 

5 Eylül: Kibariye - Halil Sezai 

6 Eylül: Muazzez Abacı - Mustafa Keser 

7 Eylül: Yıldız Tilbe 

8 Eylül: Ajda Pekkan 

9 Eylül: Cengiz Kurtoğlu 

 

1960 ve 1970'li yıllara damgasını vuran Şenler, 'Şulebaş' isminin verildiği başörtüsü bağlama şeklinin mucidi olan ve Huzur Sokağı romanı ile tanınan yazar ve gazeteci Şule Yüksel Şenler, hayatını kaybetti.

Şule Yüksel Şenler 29 Mayıs 1938 tarihinde Kayseri'de doğdu. 1960'lı yıllarda gazete yazıları ve konferanslarıyla ün kazanmıştır.

Aslen Kıbrıslıdır. Küçükken ailesiyle birlikte İstanbul'a göç etti. Öğrenimini ortaokul ikinci sınıfta bıraktı. Bir terzinin yanında çalışmaya başladı. Bu, onun ileride kendi başörtüsü modelini yaratmasına yol açtı. 21 yaşında gazetecilik yapmaya başladı. 1965'te tesettüre girdi. Yeni İstiklal gazetesindeki yazıları nedeniyle hakkında davalar açıldı. Anadolu'yu dolaşarak verdiği konferanslarla tartışmalar başlatmıştır. Onu örnek alan genç kızların başlarını aynı şekilde örtmeleriyle bu tarz örtü şulebaşı olarak anılmaya başlandı.

Hür Söz, Yeni İstiklal, Babıali’de Sabah gazetelerinde kadın sayfası yaptı. Bugün gazetesinde 1967-71'de köşe yazarı idi. Seher Vakti dergisinin başyazarı oldu. 1971'de hapis yattı. Hayatı hep kendi savunduğu ilkelerin peşinden koşmakla geçti. 

Dava İnsanı Şule Yüksel Şenler'e Allah'tan rahmet diliyorum. 

AMY WINEHOUSE 'UN HAYATI TİYATRO SAHNESİNDE 

Tiyatro Keyfi, Amy Winehouse'un kısa ama çarpıcı hayatını sahneye taşıyor. Oyuncu ve müzisyenlerin sahnede ve seyircinin arasında birlikte acı duyduğu, birlikte keyif aldığı özel bir yapım. İstanbul'un kalbindeki Grand Pera'da dilerseniz bistro masanızda ikramlarla, dilerseniz içeceklerinizle koltuğunuzda izleyebileceğiniz, kendinizi canlı rock müzik, tiyatro ve dansın uyumuna bırakacağınız eşsiz bir eser...

Yazan: Kosta Kortidis

Yöneten: Kemal Başar

Müzik: Savaş Alp Başar

Koreografi: Alpaslan Karaduman

Işık Tasarımı: Yüksel Aymaz

Kostüm Tasarımı: Mine Gökbuget Erbek

Oynayanlar:

Ceylan Yılmaz

Alkış Peker

Savaş Alp Başar

Didem Karataş

Orkestra:

Savaş Alp Başar 

Alp Karlıova 

Sadık Eren Taştekin

RENKLER KİŞİLİĞİNİZİ YANSITIR

Kıyafetlerde seçtiğiniz renkler kişiliğinizi yansıtıyor.

Kimi renkli giyinmeyi seviyor kimi siyahtan hiç vazgeçmiyor. Gardırobunuzdaki ağırlıklı renkler aslında karakterinizi yansıtıyor. İşte konunun uzmanlarına göre sevdiğiniz rengin sizi nasıl karakterize ettiğine dair detaylar.

Siyah

Siyah ciddiye alınan bir renktir. Psikolojiye göre, siyah renk, başkaları tarafından prestij, güç, ciddiyet olarak algılanıyor. Bu nedenle birçok üniversitesinde, mezuniyet cübbesi siyah renktir. Siyah kıyafet giymeyi tercih edenler iddialı ama aynı zamanda hassastırlar. Kuralcı oldukları kadar duygusal, heyecanlı ve aynı zamanda gizemli bir yapıları vardır. 

Kahverengi

Kahverengi, güvenin, gücün ve istikrarın rengidir.  Kahverengi rengi giymeyi seven insanlar biraz muhafazakârdır, yaşlılarına saygı duyarlar ve her şeyde barış, istikrar ve güç ararlar. Kahverengi elbiseli bir kız veya kahverengi ceketli bir erkek, güvenilir, zeki ve rasyonel bir insan izlenimini verir.

Mavi

British Columbia Üniversitesi bilim adamları renklerin etkisi hakkında bir araştırma yaptılar ve koyu mavi tonlarının sakinleştirici bir etkisi olduğunu buldular. İnsanlar mavi rengi, güven, verimlilik ve huzurla ilişkilendiriyorlar. Mavi tonlar, genellikle sempatik, nazik ve utangaç insanlar tarafından seçilir.  Sakinlik ve zindelik, bu rengi seven insanlarda bulunan en yaygın niteliklerden ikisidir.

Yeşil

Amsterdam Üniversitesi'nden bilim adamları, yeşil rengin sizin ve çevrenizin içindeki iyi bir ruh halini gösteriyor. Yeşil, doğayla bağlantıyı, barış ve hoşnutluk duygusunu yansıtıyor.  Kıyafetlerinde yeşil rengi tercih edenler, aktif bir kamu yaşamına sahip olmakla birlikte, iyi yaşar ve mali açıdan istikrarlıdırlar. Ayrıca sevecen, nazik ve yumuşak bir kalbe sahiptirler.

Mor

Geçmişte mor çoğunlukla zenginlik ve statü ve lüks anlamına gelirdi. Kleopatra'nın mor rengi çok sevdiği biliniyor. Günümüzde kıyafetlerde mor rengi seçmek, yaratıcılığı, öngörüyü ve sanat sevgisini gösteriyor. Uzmanlara göre mor giyen insanlar duygusal ve hassastır. Tutkulu ve mistik bir yapıları vardır. Bu kişiler aynı zamanda öngörülemez olduklarından onlarla uğraşmak hem kolay hem de zor olabilir. 

Kırmızı

Kırmızı tutkunun ve enerjinin rengidir. Birisini ikna etmek için bu rengin seçilmesi gerektiği söylenir. Kırmızının herhangi bir tonunu giyen kişi, enerjik, canlı ve hareketli biri olarak algılanır. Rochester Üniversitesi'nden psikologlar, erkeklerin kırmızı renk giyen kadınlara daha fazla ilgi duyduklarını söylüyor. Ayrıca Virginia Tıp Fakültesi'nden psikoloji profesörü Abby Calisch’a göre kırmızı erkekler için uyarıcı bir renktir. Kırmızı giymeyi sevenler, heyecanlı, ben merkezci ve bağımlılığa eğilimli olabilirler.

Sarı

Sarı, mutluluk, güneş ve kahkaha rengidir. Çalışmalar, sarı renklerin beyindeki serotonin üretimini arttırdığını, metabolizmayı hızlandırdığını ve ruh halini iyileştirdiğini söylüyor. Buna ek olarak sarı renk, yoğunlaşmayı ve dikkati arttırır. Bu nedenle reklam panolarında, reklam sitelerinde, yol levhalarında ve sokak çizgilerinde sıklıkla kullanılır. Uzmanlar, kıyafetlerinde sarı tonlarını seçenlerin aktif, yaratıcı, hayalperest ve maceraperest olduğunu söylüyor.  

Beyaz

Beyaz, özgürlük, saflık, masumiyet ve basitliğin simgesidir. Bu nedenle, birçok insan hayatlarında yeni bir şeye başlarken beyaz bir şeyler satın alırlar. Beyaz rengi sevenler, özgürlüğü sever, iyimserdirler ve mükemmellik için çalışırlar. 

Pembe

Yumuşak pembe sakin, sıcak ve dişi rengi olarak kabul edilir ve en güçlü sakinleştiricilerden biridir. Bu nedenle, bazı hapishanelerde saldırganlık seviyesini düşürmek için duvarlar pembe tonlarda boyanır. Psikologlara göre pembeyi seven insanlar romantik, nazik ve rahattırlar.  

Turuncu

Turuncu her zaman sıcak ve eğlenceli bir ortamın rengidir. Aynı zamanda neşeli, yaratıcı ve çekici bir renktir. Turuncu giymeyi sevenlerin iyimser, enerjik, neşeli ve değişim için istekli oldukları belirtildi. Bu rengi sevenler hırslı ve ihtiyatlıdırlar. 

Gri

Gri, denge rengidir. Ne karanlık ne de parlaktır. Gri kıyafeti seçenler, görünmez olmayı istiyorlardır. Gri ve tonları huzur ve olgunluğun sembolüdür. Birçok orta yaşlı erkekler ve kadınlar gri elbiseler seçerler. Bu nötr bir renk olduğundan, onu tercih eden kişiyi tanımlamak son derece zordur. Kurallara sessizce uymaya hazır, duygusal, tarafsız ve dikkat çekmeyi sevmeyen olarak tanımlanabilirler. 

GÜNÜN SÖZÜ:

Uzak ve imkansız gözüken bir şey, bir anda yakın ve mümkün olabilir.

TOLSTOY