MEHMET ALTIPARMAK

Mustafa YAŞAR 13 Tem 2020

Mustafa YAŞAR
TFF 1.Lig'de geçen 2 sezonda çalıştırdığı 2 takımıda Süper Lig'e yükselten Mehmet Altıparmak, bu yıl da Hatayspor ile aynı başarıyı yakalayarak Türkiye'de bir ilke imza atarken; şehrin 53 yıllık hasretine de son verdi.

TFF 1.Lig'de geçen 2 sezonda çalıştırdığı 2 takımıda Süper Lig'e yükselten Mehmet Altıparmak, bu yıl da Hatayspor ile aynı başarıyı yakalayarak Türkiye'de bir ilke imza atarken; şehrin 53 yıllık hasretine de son verdi. Sezona Akhisarspor teknik direktörü olarak başlayan Altıparmak, 17 Şubat'ta bordo-beyazlı takımın başına geçtiğinde ve sonrasındaki zorlu süreçte verdiği her demeçte 'Hatayspor'u Süper Lige çıkaracağım' dedi ve dediğinide yaptı.

Daha önce finallerde elediği takımları sonrasında Süper Lige taşıma gibi enteresan bir istatistiğe de sahip olan Mehmet Altıparmak, 2017-18 sezonunda TFF 1.Lig play-off final maçında seri penaltılar sonucu BB Eruzumspor ile Süper Lig'e çıkmış ve Gaziantep FK'yı üzmüştü. Sonraki sezon BB Eruzumspor ile açan ama tutunamayan Altıparmak, sezonu önceki sene elediği Gaziantep FK ile tamamlarken bu kez bir başka play-off final maçında seri penaltılar sonucu Hatayspor'u üzmüş, Gaziantep FK ile Süper Lig'e çıkmıştı.
Bu anlamlı şampiyonluktan dolayı Türk futbolunun parlayan yıldızı dostum Mehmet Altıparmak'ı, yönetimini,teknik ekip ve futbolcuları ayrıca Hatayspor'a gönül verenleri tebrik ediyorum.
Doğrusu bu ya zoru başardılar.