MEĞER FÜZELER BİZİM İÇİN ATILMIŞ

Alican DEĞER 17 Nis 2018

Alican DEĞER
Tüm Yazıları
Emmanuel Macron. Fransa Cumhurbaşkanı. Amerika ve İngiltere ile birlikte Suriye'ye yaptıkları füze harekâtını anlatırken, "Türkiye ile Rusya'yı ayırdık" demiş.

Belli ki Cumhurbaşkanı kendi kamuoyunu ikna etmeye çalışıyor. “Ortada hiçbir sonuç yokken neden Suriye’ye füze atıldı” sorusunu yanıtmaya çalışıyor. Gerekçelerinden biri de Türkiye.

Bu sözden çıkartılması gereken en önemli ders Türkiye-Rusya yakınlaşması birilerini çok rahatsız ediyor. Ki, kimyasal silahlara karşı yapıldığı açıklanan bir harekatın yan getirileri arasında Türk-Rus ilişkilerinin ayrışması koyulabiliyor.

Aslında Esed’e karşı yapılan veya yapılacak bir harekât konusunda Türkiye ve Rusya’nın farklı taraflarda yer alacağını bilmek için öyle uzman olmaya falan gerek yok. Biraz dikkatli bir gazete okuyucusu bile bu sonuca varır. Tabii ki Türkiye ve Rusya bu konuda ayrı düşecek. Ama her konuda aynı sonucu beklemek biraz saflık olmuyor mu?

Bu demek değil ki, Türkiye eski günlerdeki gibi kendisini hedef alan hareketlere karşı sessiz kalıp köşede oturacak.

Ne yani, Türkiye ile Rusya’nın arasına kara kedi girse, Türkiye PKK devleti kurulmasına ses çıkartmayacak mı? Veya Teröristlerin desteklenmesine, silah verilmesine.

NORVEÇ USULÜ GEYİK KIZARTMASI

İstemsiz olarak gülümsediğimi fark ettim. Deutsche Welle haber ajansı, (Yani Almanya’nın sesi) Türkçe bölümü Twitter’a bir mesaj atmış: “Buzdolabında geyik etiniz, kahverengi keçi peyniriniz, Frenk üzümü reçeliniz var ve akşama bir türlü ne yemek yapacağınızı bilmiyorsunuz. İşte size nefis bir Norveç usulü geyik kızartması tarifi.” Buna göre neredeyse Türkiye’nin tamamı akşama aç kalacak görünüyor.