MADONNA BİLE KUTUPLAŞMAYA MEZE OLDU

Micheal KUYUCU 16 Şub 2023

Micheal KUYUCU
Israrla araştırmaya devam ediyorum, inatla da kutuplaşmaya katkıda bulunun her kimse ona karşı çıkıyorum. Bazen öylesine ilginç şeyler yaşıyorum ki, alın size bir örnek.

Israrla araştırmaya devam ediyorum, inatla da kutuplaşmaya katkıda bulunun her kimse ona karşı çıkıyorum. Bazen öylesine ilginç şeyler yaşıyorum ki, alın size bir örnek.

Madonna Instagram hesabında Türkiye’de yaşanan iki deprem ile ilgili bir ‘geçmiş olsun’ paylaşımı yaptı. Çok mutlu oldum ama merak da ettim. “Yahu” dedim, “bu kadın depremi duydu ama paylaştığı görselleri acaba nereden buldu” diye düşündüm. Madonna’nın yazdığı iletiyi okuyunca merakım daha da arttı. İletinin Türkçesi şöyle:

“Sevgililer Günü'nde herkes aşktan bahsediyor!! ♥️. Bu büyük depremde büyük kayıp ve yıkım yaşayan Türkiye ve Suriye'ye Tüm Sevgi ve Şifa enerjimizi gönderelim. 33.181 kişi öldü. Orada birçok kişi evini ve işini kaybetti sevdiklerini söylemiyorum bile. Tüm şehirler silindi. Kalp kırıcı! ???? Bağış Yapmak İçin En İyi Yer—- ahbap.org””

Metinde de görüldüğü gibi Madonna taaa Amerika’dan Türk insanına deprem bağışı için en iyi yerin Ahbap olduğunu söylemiş. Ne kadar manidar değil mi?

Madonna bile (!) Ahbap’çı

Bakın ben bu AFAD-Ahbap kavgasına girmek istemiyorum. Benim için esas olan devlettir. Devleti yönetenler geçicidir, devlet ise kalıcıdır. Herkesin yardım kampanyası yapmasının kampanyanın büyüklüğüne katkı sağlar. Ahbap’ın da o Amerikancı YouTuber gencin de diğerlerinin de yaptığı her desteğe saygım var ama hepsinin devletin altında devlet için çalışması gerektiğine inanıyorum. Devlet Ahbap’ı denetlemeli, Ahbap da diğerleri de topladığı parayı devlete teslim edip o paranın attığı her adımı denetleyebilmeli, gerektiğinde de hesap sorabilmeli.

Ama şu an durum farklı, kutuplaşma sayesinde şu an gemisini yürüten kaptan. Herkes yardım kampanyası düzenliyor ve herkes parayı kendi kasasında tutuyor. Neden? Efendim devlete güvenmiyorlarmış. Neyse, o ayrı bir konu.  Kim haklı kim haksız bilmiyorum. Bana sorarsanız hepsi haksız ya neyse.

Gelelim Madonna’ya

Madonna’nın paylaşımını görünce içime bir kurt düştü ve araştırmaya başladım. Beş dakika içinde bu paylaşımı Madonna’ya Mert Alaş adlı bir dönemler Madonna’nın da fotoğraflarını çeken daha çok yurt dışında yaşayan bir Türk gencinin yaptırdığını, daha doğrusu önerdiğini gördüm.

Şüphesiz her ne kadar da emekliliğini yaşasa da ve tam hayatını film çekmek üzereyken şans eseri yakaladığı turne fırsatında yeniden doğmayı hayal eden, yani eski günlerini arayan Madonna da olsa yine de büyük gurur. Çok sevindim. Bir yabancı ünlünün böyle bir acıyı paylaşması moral verici bir olay. Lakin benim bu paylaşımda dikkatimi çeken şeyler oldu.

Madonna Ahbap’ı nereden biliyor?

Birincisi Madonna’nın “Ahbap’ı önermesi”. Yahu Allah aşkına Madonna Ahbap’ı nerden bilsin? Kesin bu paylaşımı ona yaptıranlar “Bak bizim hükümet diktatör, paraları yiyorlar, şarkıcılara karşı düşman, sahne almalarına bile izin vermiyor, geceleri konser veremiyoruz, diktatörlük altındayız, perişanız, hükümet paraları yedi, deprem için toplanan paralar gitti…” deyip bu yardımda AFAD’ı değil Ahbap’ı yazmasına yönelik minik bir dokunuş yapmıştır.

Madonna da garibim nerden bilsin neyin ne olduğunu, bu telkine uyup “Yardım için en iyi yer Ahbap” lafını yazdı iletisinde.

Özetle bu çok başarılı bir PR çalışması. Bu PR iyi bir PR olmuş.

Buradan Cumhur İttifakına da çok net söyleyeyim: İşiniz çok zor. Çok sağlam forveti olan bir rakibe karşı oynuyorsunuz, siz de böyle agresif forvet yapan oyuncular var mı?  Bence iletişim stratejilerinizi toptan gözden geçirin yoksa işler sakat.

Gelelim bu PR çalışmasına. Akıllıca, ama çok saçma ve çocukça hareketler bunlar. Madonna’ya ileti paylaştırmak bir vatandaşlık görevi ama ona “Yardım için en iyi seçim Ahbap yazdırmak Madonna karşı da etik bir davranış değil. Mert kardeşimiz sanatçıyı kendi siyasi düşüncesi uğruna hafiften kullanmış gibi oldu.

Hem Cumhur İttifakı hem de Millet İttifakının fanatikleri işin artık cıvığını çıkarttı. Ben iki tarafında bu saçma ve çocukça davranışlarından çok sıkıldım. Depremde bile kutuplaşma devam etti hatta daha da arttı. Bu işin sonu sakat.

Kader diyemezsin sen kendin ettin

Madonna iletisinin kapak fotoğrafına bir küçük çocuğu kurtaran Yunanlı kurtarma ekibinin o çocukla olan fotoğrafını koydu. Burada biraz şeytanın avukatlığını yapıp saçmalayayım mı? Bazılarına göre saçmalık olacak biliyorum ama çok manidar bir saçmalıktan bahsetmek istiyorum.

Bu fotoğraf çok güzel ve anlamlı bir fotoğraf. Depremden önce neredeyse birbiri ile papaz olan ve savaşma noktasına kadar gelen Türkiye ve Yunanistan tıpkı 1999 yılında olduğu gibi yine deprem aracılığı ile yakınlaştı. Muhteşem. Buna en çok ben sevindim çünkü iki ülkenin ortasında kalmış bir garibanım.

Acaba diyorum

Bu fotoğraf çok dolaşıyor sosyal medyada ve genelde ideolojik hesaplar tarafından paylaşılıyor. Acaba diyorum ABD lobisi Yunanistan’da ilkbaharda yapılacak seçimlerde desteklediği Mitsotakis’in seçimleri kazanması için Yunan halkına ve birtakım dostlar aracılığı ile mesajlar veriyor olabilir mi?

Bu mesajda deprem kaderini yaşayan Türkiye’ye atıfta bulunup Yunanlılara seçim öncesi ‘bakın dikkat edin, seçimlerden sonra size kader diyemezsin sen kendin ettin” şarkısını çalmak zorunda kalmayalım diyor olabilir mi?

Neme lazım bakarsınız orada da fayların birden hareket edeceği tutar….