Vakıf Katılım web

MADAME X

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Madame X Madonna'nın gençliğinden gelen bir isimmiş. Gençlik yıllarında gittiği dans okulundaki eğitmeni her gün okula farklı biri olarak geliyorsun ve seni tanımakta anlamakta güçlük çekiyorum diyerek Madonna'nın gizemini Madame X ile bağdaştırmış.

Dünyaca ünlü Amerikalı şarkıcı Maddona on dördüncü albümünü ‘Madame X’ ismi ile müzik piyasasına sürdü. Madonna, 2018'de New York'ta düzenlenen Met Gala’da 1989 tarihli “Like A Prayer" şarkısını seslendirdiği performansında henüz yayımlanmamış yeni bir şarkıdan da bir bölüme yer verdi. Şarkının adının "Beautiful Game" olduğu düşünüldü ancak albümde yer alıp almayacağı doğrulanmamıştı.

Oğlunun futbol kariyeri için taşındığı Portekiz'de geçirdiği süre boyunca Madonna, yeni albümüyle ilgili çalışmalarını da gerçekleştirdi, zaman zaman kısa video klipleri ve görüntüleri sevenleriyle paylaştı. Hayranları albüm geliyor mu diye beklerken Nisan 2019'da Kolombiyalı şarkıcı Maluma, Madonna ile çalıştığını açıkladı. Daha önce Madonna'nın American Life albümünün ortak yapımcısı olan Fransız yapımcı Mirwais, Instagram hesabından yaptığı paylaşımla sanatçı ile çalıştığını belirtti.Madonna, Vogue İtalia ile yaptığı röportajda 2019'da yayımlanacak yeni bir albüm üzerinde çalıştığını duyurdu. Ve 14 Nisan 2019'da Instagram hesabından yaptığı paylaşımla albümün adının Madame X olduğunu açıkladı.

 Madame X Madonna’nın gençliğinden gelen bir isimmiş. Gençlik yıllarında gittiği dans okulundaki eğitmeni her gün okula farklı biri olarak geliyorsun ve seni tanımakta anlamakta güçlük çekiyorum diyerek Madonna’nın gizemini Madame X ile bağdaştırmış.

Madame X aslında bir ajanmış. Dünyayı gezen, her gittiği yerde kimlik değiştiren ama en önemlisi özgürlük için savaşan, karanlığı aydınlığa taşıyan birisi. Madame X aynı zamanda birçok karaktere bürünüp devlet başkanı, öğrenci, temizlikçi, anne, çocuk, öğretmen, dansçı yani kısacası hayatın her anından bir parça taşıyan bir kimlikmiş. Madonna’da işte bu yeni albümü ile sevenleriyle Madame X kimliğini paylaşmış oldu. New York’a geldiğimden beri bir konserine denk gelebilmeyi çok istedim ama Madame X ile büyük bir turne kapsamında her gün başka bir şehirde. Yaşına aldırmadan hazırladı gösterileri, büyüleyici enerjisini sosyal medyadan yakinen takip etsem de, Madame X konserini yakalamayı dört gözle bekliyorum.

 Sevgi ve müzikle kalın...