LG TÜRKİYE'YE AÇIK MEKTUP

Ersin AKMAN 17 Kas 2016

Ersin AKMAN
Tüm Yazıları

Aslında bu yazının başlığı “LG Türkiye Genel Müdürü Calvin Cho’ya açık mektup” da olabilirdi ama eminim ki eğitiminin bir bölümünü Türkiye’de tamamlayan ve gayet iyi Türkçe bilen Calvin Cho, her koşul altında mesajımı alacaktır.

Daha önce de LG’nin Türkiye’deki uygulamalarıyla ilgili bazı rahatsızlıklar olduğunu yazmıştım. Görünen o ki LG Türkiye tarafında hiçbir değişiklik olmamış. O nedenle bu sefer kendime muhatap olarak doğrudan şirketin Türkiye’deki genel müdürünü alıyorum.

Sayın Calvin Cho, lütfen ekibinizdeki bazı arkadaşların kendilerine özel bir medya yaratma çabalarına izin vermeyin. Siz de biliyorsunuz ki söz konusu çalışma arkadaşlarınız amaçlarına ulaşsa bile bu işin sonu hiç kimse için iyi olmayacaktır. Türkiye’deki son kullanıcıları yanıltabilecek haberlerle rekabette öne geçme çabası hem sizlere hem de bu haberleri kaleme alan arkadaşlarımıza zarar verecektir. Hem LG Türkiye bünyesinde çalışan, hem de görevlendirdiğiniz üçüncü taraf şirketlerde çalışanları bu konuda özellikle uyarmanızı rica ediyorum.

Sayın Calvin Cho, özellikle LG marka cep telefonu kullanıcıları büyük bir teknik servis sorunu yaşıyorlar. LG teknik servisleri Türkiye’deki yasaların belirlediği sürelerde tamir veya değişim yapamıyor. Müşteri hizmetleriniz konu ile yeterince ilgilenmiyor, insanları bilgilendirmiyor. Eğer internette küçük bir araştırma yaparsanız bu konudaki şikayetlerin hangi boyuta ulaştığını siz de görebilirsiniz. Lütfen LG markasının daha fazla zarar görmesine izin vermeyin.

Sayın Calvin Cho, birlikte çalıştığınız iş ortaklarınızın hak edişlerini yapamadığınız söyleniyor. Ajanslarınız birçok yerde “LG’den ödeme alamadığımız için” diye başlayan cümleler kuruyorlar. Türkiye’de uzun süre yaşamış bir Koreli olarak Türk halkı için “güven” duygusunun ne kadar önemli olduğunu bildiğinize eminim. Kaldı ki Koreliler için de “güven” kavramının ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyoruz. Lütfen bu gibi söylentilerin yayılmasına izin vermeyin. Türkiye’deki ticari hayat da güven üzerine kuruludur ve şirketlerin nakit akışı konusunda yaşayabileceği birçok sorun kendi içinde tolere edilir. “Yen kırılır, içinde kalır” atasözümüzün bir tek LG Türkiye için göz ardı ediliyor olduğunu görmek gerçekten çok üzücü.

 

Cep telefonu konusundaki gelişmeler

Sayın Calvin Cho, LG’nin Türkiye’de cep telefonu işinden çekileceği söyleniyor ki ben buna ihtimal bile vermiyorum. Muhtemelen yeni bir organizasyonel değişimle yolunuza devam edeceksiniz. Lütfen bir an önce bu konudaki kararınızı ve 2017 yol haritanızı müşterilerinizle paylaşın. Böylece LG cep telefonu kullanıcılarını rahatlatmış olursunuz. İnsanların merakla beklediği yeni cep telefonu modeliniz V20’yi şenliklerle duyurmanız gereken bu dönemde sessiz kalmanız sadık kullanıcılarınızı bile korkutuyor.

LG’yi Maslak’taki küçük bir ofiste birkaç kişinin çalıştığı dönemden beri tanıyan, takip eden bir teknoloji editörü olarak şu anki durumun pek de iyi olmadığını düşünüyorum. Tahmin edebileceğiniz gibi hali hazırda LG Türkiye’de çalışan birçok kişiyi tanıyorum ve inanın bana çoğunda bir bıkkınlık olduğunu gözlemliyorum ki çalışkanlığı ve işine bağlılığıyla ünlü bir Koreli şirkete bu durumu hiç yakıştıramıyorum ve hızla değişmesini diliyorum…