KORONAVİRÜS PROVOKATÖRLERİ

Güngör YAVUZASLAN
Tüm Yazıları
ABD'den Avrupa'ya Asya'dan Ortadoğu'ya binlerce vatandaşımız elçiliklerimiz ve görevlilerin çalışmaları ile Türkiye'ye getirildi ve karantinaya alındı.

Zor günlerdeyiz küresel bir salgın tehlikesine karşın ulusal bir mücadele içindeyiz. Tüm bunlar yaşanırken algı mühendisleri yine toplum üzerinde provokasyonlarına devam ediyorlar. Tıpkı “GEZİ” de tıpkı “15 TEMMUZ” hainliğinde olduğu gibi.

Irak’ta kalan Türk vatandaşlarımız, Irak genelinde sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen Bağdat Büyükelçiliğimizin özel çalışmaları ile Türkiye’ye intikalleri sağlanıyor. Büyükelçi Fatih Yıldız hem inşaat işçisi hem öğrenci ya da iş adamı olsun tüm vatandaşlarımıza ya da Türk şirket yetkilileri ile birebir irtibata geçerek tahliye planlaması yaptı. Irak’tan uçuşların durdurulmasına, sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen ve ülkedeki yönetim krizine rağmen vatandaşlarımız ailelerine kavuşturuluyor.

Yeşil Bölge’de kalan inşaat işçilerinin firma yetkilileri irtibata geçilerek 21 işçi uçakla Türkiye’ye gönderildi. İnşaatı yapan firma yöneticileri geri kalan işçilerin Bağdat’ta şantiyede kalacağını bildirdi. Elçilik yine de süreci takip ederek Türkiye’ye gitmek isteyen işçilerin tahliyesi için planlama yaparak güvenliklerinden, yemeklerine ve araç tahsisine kadar bir organizasyonlar kara yolu ile tahliye gerçekleştirdi. Türk Elçiliği firma yetkililerinin beyanı olmasına rağmen işçilerle birebir irtibat kurdu.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun korona tehlikesi olan ülkelerdeki Büyükelçilerimize talimatı özetle “Sorumluluk alanınızda olan tüm vatandaşlarımıza ulaşın. Türkiye’ye gelmek isteyenlerin ülkeden tahliyesini gerçekleştiriniz. Kalmak isteyen vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını devletimizin imkanları ile gideriniz”.

ABD’den Avrupa’ya Asya’dan Ortadoğu’ya binlerce vatandaşımız elçiliklerimiz ve görevlilerin çalışmaları ile Türkiye’ye getirildi ve karantinaya alındı. Koronavirüs provokatörleri ise şurada vatandaşlarımız kaldı, bu yapılmadı şeklinde yalanlarla sosyal medyayı kirletiyorlar. Sosyal mesafeyi birbirimiz arasında korurken provokatörleri engelleyerek daha da sağlama alalım.