KORONA VS TÜRK HALKI

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Bu olanların eğitim seviyesiyle de bir alakası olduğunu da düşünmüyorum.

İnanılmaz, akıl almaz bir manzara sonrası hemen başladım yazmaya. Hayır, bunu nasıl yazacağım, ne yazacağım inanın bilmiyorum. Bir virüs var, bütün dünya bu virüsle mücadele ediyor. Bizlere uygulayabilenler için mümkün olmadıkça dışarı çıkmayın deniyor. Kendinizi izole edin deniyor. Her şeyden öte dikkat edin deniyor. Sosyal mesafe deniyor, ama farkında mısınız kimse dinlemiyor. Bir kısım kendini eve kapatırken diğer bir kısım sokaklarda gezip tozmaya devam ediyor. Hafta sonu havanın güzelliğinden faydalanmaya kalkmasın insanlar diye son dakika sokağa çıkma yasağı geliyor ve aman Allah’ım hayretler içinde sosyal medyadan izliyoruz olanları. İhtiyacı olana asla lafım sözüm yok keşke elimizden gelse de ihtiyaçların hepsini tamamlayabilsek ama bütün bir halkın sokağa dökülmesine ben anlam veremiyorum. İki gün önemli ilaç ve bebek bezinden başka ne acil olabilir ki? 2 gün ya sadece 2 gün. Kıtlıktan çıkmış gibi çuval çuval patatesleri taşımaya, kalabalık yaratmaya, kuyrukta kavga etmeye değer miydi inanın bilmiyorum. Ama büyük bir kaosun eşiğine doğru sürüklendiğimizi hissediyorum. İnsanların ciddiye almadığı bir virüs ile sağlık çalışanları gece gündüz demeden mücadele ederken biz de onlara desteğimizi gece bakkal ve fırın kapısına yüklenerek göstermiş olduk. 

Bu olanların eğitim seviyesiyle de bir alakası olduğunu da düşünmüyorum. Hadi fırını marketi geçtim nargilecilerin önünde de kuyruklar olmuştu. Eminim ki iki gün ekmek yemesek, çekirdek çitlemesek, kola içmesek, gofret falan yemesek de bu süreci açlıktan ölmeden atlatabiliriz. Ama o nargilenizide iki gün içmeyi verin be arkadaşım. Vakit keyif yapma vakti değil bunu neden kimse göremiyor, neden inanın anlamıyorum. Ben artık sağlıktan geçtim hakikaten mizahi yönü yüksek bir milletiz, derdi tasayı bırakıp ben artık mizahi konuları takip etmeye karar verdim. Özellikle fırın kuyruğunda ki o kalabalığın içinde ağzını ve burnunu eliyle kapatan arkadaşım sen benim için yasak gecesinin starı oldun.

Sağlık bakanımız Fahrettin Koca’nın 1 aylık çabasının bir anda nasıl çöpe gittiğini de üzülerek hep birlikte görmüş olduk.

Sağlıkla kalın ya da en azından deneyin.