KILIÇDAROĞLU ADAY OLUR MU?

İlnur ÇEVİK 20 Nis 2018

İlnur ÇEVİK
CHP sözcüleri seçime hazır olduklarını çok iddialı bir şekilde söylüyorlar ama partinin içindeki çalkantılar, tek adam sistemine dönüşe karşı çıkanların tavırlarına bakılırsa bu iş pek de söyledikleri gibi değil…

CHP seçime hazırsa Cumhurbaşkanlığı seçiminde adayının kim olduğunu bilen var mı? Cumhurbaşkanlığı seçime hazırsanız aday belirlemeden nasıl hazırız diyeceksiniz?

AK Parti’nin adayı aylardır belli: Recep Tayyip Erdoğan. MHP’nin adayı da belli: Recep Tayyip Erdoğan… Ama CHP’nin adayı falan yok.

Meral Akşener adayım diyor ama seçime katılacağı bile belli değil. Oyu yok denecek kadar az Saadet Partisi ise aday arayışında gerekirse yılana bile sarılacaklar.

CHP Sözcüsü Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ise; adayımız belli değil diyor ama ekliyor: En büyük adayımız Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu…

Herhalde Bülent Tezcan, Kemal Bey cumhurbaşkanlığına aday olursa milletvekilliğine aday olamayacağını bilmiyor… Aday olursa da seçilemezse (ki büyük olasılık) o zaman milletvekili bile olamayacağı için siyaseten ortada kalacak… Tek unvanı CHP Genel Başkanlığı ama o da havada kalacak. Belki de Bülent Tezcan bütün bunların farkında ve biran evvel Kemal Bey’den kurtulmak istiyor.

İşte bütün bu nedenlerden dolayı Kemal Bey cumhurbaşkanlığına aday olmak istemiyor… Yine seçimlerde milletvekili olup CHP’de saltanatını sürdürmek niyetinde… Ama iktidar olma gibi bir derdi olmayan bir lider CHP’nin başında ne kadar kalabilir?

Ama CHP’nin Erdoğan’ın karşısına çıkarabileceği sıkı bir adayı da yok. Her şeye rağmen adalet yürüyüşünün büyük kahramanı Kemal Kılıçdaroğlu er meydanına çıkıp Erdoğan’a karşı savaş vermeli ve çarpışa çarpışa siyasete veda etmeli.