KENDİNE GELDİ...

Burhan AKDAĞ 08 Nis 2018

Burhan AKDAĞ
Vodafone Park ilginç bir maça ev sahipliği yaptı.

Cezalı ve sakatların bol olduğu bir haftada Beşiktaş’ın rakibi Göztepe karşısında nasıl bir oyun çıkaracağını çok merak ediyordum.

Quaresma, Hutchinson, Tolgay Arslan, Oğuzhan Özyakup ile sakatlığı bulunan Vagner Love ve Gökhan Gönül bu maçta forma giymedi. Şenol Güneş oynatamadığı takımın yarısına nasıl bir çözüm bulacakt? Nasıl bir oyun kurgusu olacak? Orta sahada yük kimin sırtında olacaktı? Göztepe’nin cesaretli oyun şekli Beşiktaş’ın rahat oynamasına neden oldu.

Eğer Göztepe kapanmış olsaydı Beşiktaş bu skoru yakalayamazdı.

Quaresma'nın, Fenerbahçe ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçının ardından aldığı 5 maçlık cezası bu karşılaşmayla sona ermesi ayrı bir mutluluk..

Önümüzdeki haftadan sonra Querasma sahadaki yerini alacak. 5 maçtır kendisine verilen şansı Lens hiçte iyi kullanmadı. Bir daha ilk on bir de sahada göreceğimiziz sanmıyorum.

Beşiktaş maça hızlı başladı. Son bir kaç haftaya göre daha iştahlı, gol atmak için daha bir gayretliydi. Göztepe’nin de Beşiktaş’tan aşağı kalır yanı yoktu..

Maçın ilk bölümünde iki kez Fabri ile karşı karşıya kalmalarına rağmen golü bulamadılar. Beşiktaş takımın en golcü futbolcusu Talisca’nın kafa vuruşu ile golü buldu. Bence maçın en büyük sürprizi Şenol Güneş’in joker oyuncusu Medel’in  ilk golünü atmasıydı. Sanırım bu gole en çok Şenol Güneş sevinmiştir.

İkinci yarı yine ilk yarının bir kopyasıydı. Karşılıklı ataklar ve kaçan goller vardı. İkinci yarının başlarında yine bir yan topta bu kez Tosiç kafa ile takımının üçüncü golünü attı. Bu golden sonra Göztepe arka arkaya gol pozisyonuna girmeye başladı. Atakları tehlikeli olmaya başlamıştı, hemen ardından golü de buldu.

Maçın bence kopma noktası  78. Dakikada Rotman’ın ikici sarı karttan sonra oyun dışında kalmasıydı. 10 kişi kalan Göztepe gol atmak için Beşiktaş’ın üstüne gelmesi defansta açıklar vermesine neden oldu. Beşiktaşlı oyuncular bunu çok iyi değerlendirdi.

Birçok Beşiktaşlı gibi bende dün  Gökhan Töre’yi izlemeyi düşünürken, Şenol Güneş sürpriz yaparak Larin’i oyuna aldı.  Larin oyuna girdikten sonra topla ikinci buluşmasında golünü attı. Gol perdesini Babel kapattı.

Beşiktaş zor olacağını düşündüğü maçı 5 gol atarak 5-1 kazanmasın bildi.

Bu maç ilklerin de maçı oldu.

Medel Beşiktaş’ta ilk golünü attı.

Aynı Medel 2.5 yıl sonra gol attı.

Demba Ba ilk kez Beşiktaş’a rakip oldu

Larin ilk kez taraftarı ile buluştu ve ilk golünü attı.

Orta hakem Ümit Öztürk ilk kez bir Beşiktaş maçını yönetti.