KEHANET HABERLERİ

Aslı SERTDEMİR 20 Nis 2019

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
850 yıllık tarihi yanarak yok oldu! Şu girişi yazarken bile içim cız etti. Macro'nun yapmış olduğu açıklamadan da çok etkilendim.

"Notre Dame tarihimiz, edebiyatımız ve ruhumuzun bir parçası, tüm büyük olaylarımızın, salgınlarımızın, savaşlarımızın, özgürlüklerimizin yeri, hayatımızın merkez üssü." Birkaç cümle ile üzüntüsü çok samimi anlatmış. Dikkatimi çeken bir şey daha diğer dünya liderlerinin mesajlarıydı. Hepsinin mesajı hiç olmadıkları kadar samimi, üzüntüleri içtendi. Tabi ki bir de yapılan bağışalar var. Yaklaşık 700 milyon Euro olmuş. Bağış yapanlar arasında ülkenin varlıklı ailelerinden Pinault ailesi, Arnault ailesinin yanı sıra büyük şirket sahipleri, Bouygues şirketi, CapGemini, Total, L’Oreal, Michelin, PSA gibi şirketler de yardımda bulunmuşlar. Apple’ın CEO’su Tim Cook da miktar belirtmeden yardım yapacağını açıklayanlar arasında yer alıyor. Gönül hiç felaket haberi istemiyor ama olduğunda da bu dayanışmanın tüm dünyada örneklerinin görülmesi güzel olurdu.

Öte yandan yangından sonra konuşulmaya başlamış bambaşka bir haber daha var. Dünyaca ünlü Bulgar kahin Baba Vanga'nın, Notre-Dame Katedrali'nde çıkan yangını daha önceden bildiği iddia edilmiş. Şimdi bu kahini ve dediklerine şöyle bir bakacak olursanız hiç iyi bir kehanette bulunmadığını göreceksiniz. Bu yangınla beraber tekrar gündeme gelen kahin Vanga ve diğer kehanetleri tüyleri diken diken ediyor.

Yakışan hareketler

Tuba Ünsal bundan birkaç ay önce Caner Karaloğlu ile görüntülenmişti. Sonrasında da ortalık baya karışmıştı. Karaloğlu’nun hala İspanyol model Elisabeth Mas ile evli olması bu ilişkiye ‘’yasak aşk’’ damgası vurmuştu. Tuba Ünsal için de ‘’yuva yıkan kadın’’ etiketi çoktan yapıştırılmıştı. Benim pek ilgimi çekmeyen konu geçtiğimiz günlerde Tuba Ünsal’ın verdiği röportajı izlememle değişti.Bu ikili akşam gezmesine giderken magazin muhabirlerine yakalanıyorlar. Caner büyük bir marifetle kalabalıktan sıyrılıp kendini içeri atı veriyor. Tuba kalıveriyor ortada tek başına, muhabirler Caner’in hala evli olduğu hatırlatılınca da bombayı patlatıveriyor. "Saklandığımız, ettiğimiz bir durum yok. Onun da eski eşinin hayatında birileri var." diyor Tuba hanım.Şimdi sorarlar sana Tuba, kendini ve ilişkisini legalleştirmek için bu karalamaya gerek var mı? Neyin hırsı, öfkesi sana bunu söyletiyor? Eski eşin hayatından sana ne. Diyelim ki söylediğin gerçek, bunu ifşa etmek sana mı kaldı! Sen 37 yaşında daha önce 3 kez evlenmiş ve hepsinde de boşanmış bir annesin. Benzer bir durum yaşayan bir kadın için böyle bir açıklamayı kendine yakıştırdın mı?

Adım liste başı

Günahlarımız, hatalarımız, bilip bilmeden yaptığımız yanlışlarımız ile yaşıyoruz. Af, özür dilememin ağırlığı üzerimizde hayatımıza devam etmeye çalışıyoruz. İnsanın yüreği hep kendinden yanadır ama aslında biliriz kime ne hata yaptığımızı. Sesli söyleyemesek de hepimizin aklında bir liste vardır. İşte o listede en önemli kişinin adı genelde olmaz. Belki de özür dilenecek en önemli isim. Kendi adımızı yazmak bir türlü aklımıza gelmez. Hadi bu yazıyı okuyan herkes bugün kendi için kendinden af dilesin.Millet ne der diye kendime yüklenip zarar verdiğim için. Her şeyin üstesinden tek başıma gelirim diye kendime bu kadar yüklendiğim için. Kalbime, hayatıma, kafama girmeyi hak etmeyenleri hayatıma aldığım için. İşin aslını astarını bir dakika çözeceğim sorunları aylarca kafama taktığım için. Baştan kokan balığı görmezden gelip kendimi kandırmaya devam ettiğim için. Hiç görevim olmadığı halde sorumluluklarını aldığım insanlar için, çok özür diliyorum. Beni affet!