KAZANMAYA ENDEKSLİ

Mustafa YAŞAR 07 Kas 2021

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Şampiyonluğa odaklanan namağlup lider Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi defterini kapatan ve Süper Ligde üst sıralarda kalmak isteyen Beşiktaş karşısına deplasmanda 376 gündür kaybetmeme unvanıyla çıktı.

Şampiyonluğa odaklanan namağlup lider Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi defterini kapatan ve Süper Ligde üst sıralarda kalmak isteyen Beşiktaş karşısına deplasmanda 376 gündür kaybetmeme unvanıyla çıktı.

Aldığı istikrarsız sonuçlarla dikkat çeken Beşiktaş’ın Süper Lig karnesine baktığımızda ise ligdeki son 6 maçında 2 kez kazanabildiğini görüyoruz.

Bu süreçte 1 maçtan beraberlikle ayrılan siyah-beyazlılar, 3 kez de mağlup oldu.

Kartal evinde oynadığı 6 Süper Lig maçının ise 5'ini kazanmayı bildi.

KARTAL’IN SAKATLARI

GERİ DÖNDÜ

Sergen Yalçın sakatlıkları geçen Miralem Pjanic, Valentin Rosier ve Domagoj Vida'ya ilk 11'de görev verdi.

Abdullah Avcı ise geçen hafta sakatlanarak sezonu kapatan Gervinho, sarı kart cezaslısı Edgar Ie  ve yedek soyundurduğu  Emmanouil Siopis'in yokluğunda ilk 11'de Hüseyin Türkmen, Anthony Nwakaeme ve Anastosios Bakasetas'a şans verdi ancak 31.dakiakada sakatlanan Bakasetas yerini Siopis'e bıraktı.

UMUT KAÇIRDI

ABDÜLKADİR ATTI

İlk 45 dakikada topla daha çok oynayan ve rakip kalede daha tehlikeli olan taraf Beşiktaş’tı. Bu yarıda siyah-beyazlılar Güven ve Larin ile gole çok yaklaşırken Ugurcan kalesinde başarılıydı.

45+2.dakikada Umut Meraş’ın beceriksizliği ile kaçırdığının üstüne Abdülkadir Ömür atınca devre Trabzonspor’un üstünlüğüyle sona erdi.

SON SÖZÜ CORNELİUS SÖYLEDİ

Geride başladığı ikinci devreye de baskılı başlayan Beşiktaş’tı.

İlk yarıda Uğurcan’ı geçemeyen Larin, 62.dakikada bu kez Trondsen’in hatasını affetmeyince skorda dengeyi sağladı.

Karşılaşmada son sözü ise uzatmalarda Cornelius söyledi.

Tartışmalı bir pozisyonda golü bulan Danimarkalı, Trabzonspor’u gecenin kazananı yaparken, Beşiktaş ile puan farkı da 10’a çıktı.

Maçın hakemi Erkan Özdamar şüphesiz çok tartışılacak ama şu da unutulmasın ki siyah-beyazlılar dün eğer kaybettiyse bunda hakem faktöründen önemli sebepler var.