KAZANMAKTAN UZAKTI

Mustafa YAŞAR 13 Eyl 2021

Mustafa YAŞAR
Vitor Pereira, Sivasspor karşısında kadroda 5 değişikliğe gitti.

Fenerbahçe'de ikinci Vitor Pereira dönemi dün Sivasspor karşısında yaşanan ilk puan kaybına kadar sonuç özelinde iyi başlamıştı.

Sarı-lacivertliler bu süreçte lig ve Avrupa’da yenilmezken ideal kadrosunu sakatlıklar nedeniyle henüz sahaya süremeyen ve sistemini oturtmaya çalışan Portekizli teknik adam buna rağmen kısa da olsa iyi yol aldı. 

(Bu süreçte karşılaştıkları rakiplerin gücü de bu sonuçların alınmasında etkendi elbette.)

Pereira göreve getirildiğinde başta medyada konuşlanmış amigolar olmak üzere önemli bir kesim bu tablonun aksini bekliyor ve öngörüyordu bunu da unutmayalım.

Sezonu Avrupa Kupası’na katıldığı için en erken açan Demir Grup Sivasspor ise lige kötü başlayan takımlardan biri olarak dikkat çekiyor.

Yiğidolar geride kalan 3 maçında 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik elde etti.

Gelelim gün ışığında oynanan dünkü mücadeleye.

Vitor Pereira, Sivasspor karşısında kadroda 5 değişikliğe gitti.

Son oynanan Altay karşılaşmasında ilk 11’de sahaya çıkan isimlerden Nazım Sangare, Jose Sosa ve Ferdi Kadıoğlu’nu sakatlıkları nedeniyle kullanamayan Portekizli teknik adam Enner Valencia ve Attila Szalai’yi ise kulübeye çekti.

Nazım Sangare’nin yokluğunda o bölgede Serdar Aziz forma giyerken, yeni transferler Diego Rossi ve Mergim Berisha da ilk 11’e dahil oldu.

Sakatlıktan kurtulan Mesut Özil ve Zajc da ilk 11’de yer bulan isimler oldu.

PENALTI KARARI DOĞRU

Milli ara sonrası lige dönüş, seri yakalamış takımlar adına sıkıntılı olur.

Nitekim Fenerbahçe’de bu sıkıntıyı gözle görülür bir şekilde yaşadı.

Maça tutuk başlayan sarı-lacivertliler ilk dakikalarda kalesinde cılız da olsa pozisyonlar verdi.

Tisserand sakatlığı nedeniyle 22.dakikada yerini Szalai’ye bırakırken, Macar yıldız bir dakika sonra Osayi Samuel’in attığı golün asistini yapan oyuncu oluyordu.

Bu gol sonrası farkı arttırma adına etkin olmayan Fenerbahçe, 44.dakikada Altay’ın ceza sahası içinde Pedro Henrique’yi düşürmesi sonrası kazanılan penaltıyı aynı oyuncunun gole çevirmesiyle bu sezon kalesinde ilk golü gördü.

Penaltı kararı doğruydu.

Hakem Halis Özkahya’nın Altay’ın çok net engellemesini göremeyip VAR’a giderek karar vermesi de bir o kadar enteresan.

HAKİMİYET KURAMAZSAN…

Eşitlikle geçilen ilk 45 dakika sonrası ikinci devrede Vitor Pereira’nın oyunda hakimiyeti bir türlü eline geçiremeyen takımına nasıl dokunuşlar yapacağı önemliydi.

59.dakikada Mesut Özil’in yerine İrfancan Kahveci’yi, Berisha yerine de Valencia’yı oyuna alan Pereira, 73’de İrfancan sakatlanıp oyundan çıkmak zorunda kalınca iyice zora düştü.

Sonrasında rakip kaleye etkisiz şutlar, sonuca gitmekten uzak çıkışlar yapan Fenerbahçe aynı dakikalarda direncini koruyan Sivasspor’u izledik.

Sarı-lacivertliler, 90 dakika sona erdiğinde ligde ki ilk puan kaybını evinde yaşarken yeni transferlerinin de henüz hazır olmadığını gördük.

Kısacası Fenerbahçe kazanacak futboldan uzaktı.

Hal böyle olunca da kayıp kaçınılmaz oldu.