KARTAL GECEYİ ISITTI

Burhan AKDAĞ 01 Ara 2018

Burhan AKDAĞ
Tüm Yazıları
Aslında dakika bile değil 47. saniye. Olacak şey değil maça ısınmadan kalemizde golü gördük.

Bu yüzden maça mağlup başladık. Bu golden sonra ne olur diye düşünürken fazla değil 5 dakika sonra 2. golü de kalemizde gördüm. Avrupa kupası maçında tamam mı devam mı maçında arka arkaya yediğimiz goller gecenin tadını bozdu.

Gözüm iki maç arasında gidip gidip geliyor. Beşiktaş Sarpsborg maçını izlerken bilgisayardan Malmö, Geng maçını takıp ediyorum. Turu geçebilir miyiz, nasıl geçeriz elimde kağıt kalem hesap yapıyorum.

Beşiktaş’ın son yıllarda hiç bu kadar kötü başladığını görmemiştim. 13 dakikada 5 gol pozisyonu yaşadı, iki gol kalesinde gördü. Havanın inanılmaz soğuk olmasından Beşiktaş bir türlü maça ısınamadı. Garip bir maç ilk yarı boyunca sürdü. İlk yarının sonlarına doğru Beşiktaş’ı Beşiktaş gibi oynamaya başladığını gördüm, ama ilk yarıda süre yetmedi.

İkinci yarı sahada bambaşka bir Beşiktaş vardı, soğuk havaya rağmen maça ancak ikinci yarı ısındığı belli oluyordu. İkinci yarıya fırtına gibi girdi. Kaçan goller saç baş yoldurdu. Beşiktaş baskılı oyunu önce Lens birkaç dakika sonra Love ile attığı iki gol ile süsledi. Ne tesadüf Beşiktaş’ın gollerini attığı dakikada Malmö’de, kendi evinde aynı dakikalarda attığı iki gol ile beraberliği yakalaması Beşiktaş için inanılmaz bir avantajdı. İşte gece her şey bizim için yaşanıyordu. Atacağımız bir gol belki de bu senenin ilacı olacaktı. Beşiktaş bastırıyor, goller arka arkaya kaçıyordu. Ancak bir gerçek vardı Beşiktaş geçen sene oynadığı futbolu hatırlamaya başlamıştı. Bir gole ihtiyacı vardı. O golde maçın son dakikası 90’da geldi. Bence maçın yıldızı Lens ilk attığı gol gibi çok şık bir gole imza attı. Hemen arkasından oyundan çıktı.

Beşiktaş için belki de her şeyin düzelmesine, hatta kendine gelmesine üç dakika kalmıştı. Yapılacak bir hata her şeyi alt üst edebilirdi. Ama hata olmadı. Beşiktaş deplasmanda maçı 3-2 kazanmasını bildi. Bir üst tura yükselme umudu arttırdı. Malmö maçında bir beraberlik Beşiktaş’ı bir üst tura çıkmasına yetecek. Beşiktaş geç başladığı maçı galibiyet ile bitirmesini bildi. Şimdi gözler hafta sonu oynanacak Galatasaray maçına çevrildi. Beşiktaş maçı 6 saatlik uçak yolculuğundan sonra sabah 8 gibi İstanbul’a gelecek. Cuma günü dinlenerek geçeceği kesin. Cumartesi günü kampa girip Pazar günü Galatasaray ile çok önemli bir derbiye çıkacak. Kısıt bir kadro ile bakalım Şenol Güneş ve futbolcular bunun üstesinden nasıl gelecek…