KARŞILIKLI EKSİKLER

Serkan KARA 27 Kas 2017

Serkan KARA
Tüm Yazıları

Hem Galatasaray’ın hem de Aytemiz Alanyaspor’un önemli eksikleri vardı maçta. Sarı-kırmızılılar Fernando’nun yokluğunda oyunu hakimiyeti altına almakta zaman zaman zorlanırken, Alanyaspor ise özellikle Vagner Love’un yokluğunda ikinci ve üçüncü bölgede oyunu tutmayı başaramadı.

Alanyaspor kalecisi Haydar gösterdiği müthiş performansla takımını fark yemekten kurtarırken; haftalardır oynayamayan Selçuk İnan ve Yasin Öztekin ise elde ettikleri şansla Galatasaray standartlarında vasat bir performans gösterdiler. Maicon gerek Galatasaray'ın ileride yaptığı baskıya verdiği reaksiyonlarla gerekse ceza sahası etrafında yaptığı müdahalelerle maçtan çıkana kadar oldukça etkiliydi.

Galatasaray hala duran toplara çare bulmuş değil, kullanılan az duran topta Alanyasporlu futbolcular iki kere etkili kafa vuruşu yaptılar ancak kaleyi tutturamadılar. Kornerde hem adam adama hem de alan savunması yapan Galatasaray, alan savunması yapan futbolculardan hiç verim alamazken aynı zamanda bu futbolcular adam adama oynayan futbolcuların topa yükselmesini zorlaştırıyorlar.

Maç henüz 1-0 iken Serdar Aziz ceza sahası içerisinde Gassama’nın bileğine bastı ancak sanıyorum verdiği tepki az olduğu için penaltı kararı es geçildi ve unutuldu.

Son olarak İgor Tudor’un maç sonrasında basın mensuplarına “Bugün az kişiyiz. Eğer yenilseydik 30 40 basın mensubu olurdu” isyanı oldukça haklıydı.