​KARIN GERME AMELİYATLARI (ABDOMİNOPLASTY)

Op. Dr. Gülay BOZTOSUN
Tüm Yazıları
Göbek ya da karın estetiği genellikle hamilelikten sonra kadınların hepsinin kabusu diyebiliriz.

Göbek ya da karın estetiği genellikle hamilelikten sonra kadınların hepsinin kabusu diyebiliriz. "Belim vardı artık bel yok, sarkan yırtıklarla dolu bir göbek var" diyerek başvurur hastalar. Bu durumlarda karın germe ameliyatı (Abdominoplasty) karın estetiği ve göbek estetiği ameliyatları içerisinde en etkili olanıdır. Hamilelik karın bölgesini deforme eder ve göbek estetiği de bozulur. Karın derisi bollaşır ve çatlar; karın duvarını oluşturan kasların arası açılır, gevşer ve karın duvarı öne doğru çıkıklaşır ve şişkinlik oluşur, kabızlık, göbek fıtığı oluşma sıklığı da az değildir. Başvuranların çoğunda bel altında ciddi deri sarkmaları vardır. Bu durumda fazla deriden kurtulmak gerekir.

Erkekler de, doğum yapmamış hanımlar da, hatta bazen doğum yapmış ama deri sıkılığı iyi olan çatlakları az olan hanımlarda ise kilo alıp kolay kolay veremediklerinde; ayakkabı bağlamak, yerden bir şey almak mümkün olmadığında dehşet içinde bize başvururlar. Artık durum kolay Ultrasonik Liposakşın ile göbeği 2-3 saatte sıfırlarken operasyona gerek kalmadan bir de üstüne dergilerde görüp beğendiğiniz modeller gibi six-pack denilen karın kaslarınızın olduğu "kaslı vücut" görüntüsüne sahip olabiliyorsunuz..

Artık sadece sporcuların sahip olduğu kaslı vücudlar ses dalgaları ile yağ eriten cihazlar ile 1 günde elde edilebiliyor. Ayrıcalıklı ve özel bir yöntem olan Ses dalgası ile yağ eriten ve sıvılaştıran sistem yeni geliştirildi. Liposakşın ile önceleri çok beklentili gibi gelen ama şimdi başarıyla uygulanan HİGH DEFİNİTİON LİPOSUCTİON yöntemi ile atletik görünümlü sporcu vücudunu elde etmekteyiz. Her kişiye özel kas yapısına göre planlanan çizimle bu çizimlere paralel yapılan ses dalgası yardımlı liposakşın operasyonu sonrası dergilerde görüp özenilen vücutlara sahip olmak ütopya olmaktan çıktı.

Hastane koşullarında, iyi uygulanan teknikle önemli riski olmayan bir yöntemdir. Limiti farklı bilimsel kaynaklara göre değişmekle birlikte, genel olarak gerekli koşullar sağlandığında daha fazla miktarlarda da 15 litre yağ alınabilir, bu durumda sıvı elektrolit dengesinin bozulmasını önleyecek, tedbirler alınmalıdır.

Karın gerdirme ameliyatı sizin görünüşünüzü ve kendinize güveninizi artıracaktır ve her zaman idealinizdeki görünüme yani ince bel ve hafif genişleyerek daha yuvarlak görünümlü kalçalara ulaşmanızı sağlayabiliriz. Bu ameliyat ile hem ince bir bele sahip olurken hem karnınızdaki çatlak derileri yok edebilir, hem de fazla yağlarınızı giderir ve karın duvarınızı tekrar eski gerginliğine kavuştururuz. Deri elastikiyetinin kaybı ile birlikte bir miktar yağlanma şikayeti olan daha yaşlı hastalarda da bu ameliyat iyi sonuç vermektedir. Aynı zamanda gelecekte hamile kalmayı düşünen kadınlar; ameliyat sırasında sıkılaştırılan karın kasları gebelik ile gevşeyebileceğinden, ameliyat olmak için gebelik sonrasını beklemelidirler. 

Hamilelikte bozulup da bu ameliyat ile düzeltilemeyecek neredeyse hiçbir şey yok gibi. Karın germe oprasyonu sonrası; yukarı gerilmiş daha sıkı popo-basenler ve üstten gerilmiş bacağın dış yanları ve yeni çatlaklar olmayan yeni fresh karın derisine sadece bir ameliyat ile sahip olacaktır. Hatta idrar kaçırma gibi kabızlık gibi şikayetlerde de ciddi oranda azalma olacaktır. Karın germe ameliyatı hamilelik sonrasında kendi başınıza düzeltmenizin neredeyse imkânsız olduğu bütün bu sorunların hepsini bir seferde çözebilecek tek uygulama. Spor yaparak karın sarkıklığınızı ya da cilt tedavileri uygulayarak çatlaklarınızı ancak bir yere kadar düzeltebilirsiniz.