İZMİR İÇİN, ANCA BERABER KANCA BERABER

Adil YILDIZ 14 Eyl 2021

Adil YILDIZ
İzmir'in kurtuluşunun 99.yılına şahitlik ettim.

9 Eylül günü İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in davetiyle İzmir’e gittim.

İzmir’in kurtuluşunun 99.yılına şahitlik ettim.

İlk kez bir 9 Eylül gününü İzmir’de geçirdim ve gördüm ki İzmir’in kurtuluşu gelenekselliğin hoşluğu içinde ama bir başka görkem ile kutlanıyor.

            İzmir Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nin ortak etkinliği sayesinde Gündoğdu Meydanı’nda “Devlet Millet El Ele” hissini sonuna kadar yaşadık.

ORKESTRA ŞEFİ VALİ

Türkiye’de şöyle bir algı var; Devletin temsil makamı ile Milletin seçtiği belediyeler arasında uyumsuzluk olduğu.

Ancak gördüm ki İzmir’de Vali Yavuz Selim Köşger tam bir orkestra şefliği yapıyor. Tüm enstrümanlar doğru notaları zamanında basıyor ve siz muhteşem bir esere tanıklık ediyorsunuz. 

Ege’nin abisi İzmir uyum içerisinde idare ediliyor.

Sonuçta Devlet yapması gerekeni yapıyor, Belediye de uyum içerisinde çalışıyor.

 BİRLİK FOTAĞRAFI

9 Eylül 1922 aynı zamanda ülkemizin kurtuluş günüdür. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın dediği gibi “Yunan macerasının bittiği günün yıl dönümü.”

İli yönetenler hep birlikte el ele tüm ülkeye anlamlı ve algıları ortadan kaldıran “Birlik Fotoğrafı” verdiler. Devlet görevlilerinden yerel yöneticilere muhtarlara kadar geniş bir davetli kitlesi vardı. Valiliğin organize ettiği hava gösterileri, ülkenin savunması için ne kadar ilerlediğimizi ve güçlendiğimizi dostta düşmana gösterdiler. Körfez’de Kordon boyunca toplanan on binlerce İzmirli tarafından coşkuyla izlendi.

Özlediğimiz bu kareyi bize ve Türk halkına yaşattığınız için teşekkür ederim.

Tek kelimeyle “Muhteşem”di.

Bana Mevlana’nın sözünü hatırlattı.

“Bir olalım iri olalım diri olalım”

İZMİR’DE HER YERDE ETKİNLİK

3 gün İzmir’de kaldım. Şehir gece gündüz etkinliklerle yaşadı.

Fuarın açık olması, konserler, sanat söyleşileri şehrin her tarafını sarmış. 9 Eylül Üniversitesi Rektörlüğü de söyleşilere ev sahipliği yapıtı. Büyükşehir’in daveti üzerine Birleşik Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG) zirvesi ülkenin çeşitli yerlerinden gelen Büyükşehir Belediye başkanları davetliydi. Bunun yanı sıra Valiliğin davetlisi olarak Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da onur misafiriydi.

9 Eylül günü Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve beraberinde Genel Kurmay Başkanı Yaşar Güler ve tüm Kuvvet Komutanları, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ve yardımcıları, gazeteciler Vali Yavuz Selim Köşger’in misafirleri idi.

Victor Hugo’nun dediği gibi “Gülmek bir güneştir; insanın yüzündeki hüznü ve kederi yok eder”. 

Vali Köşger de yüzündeki gülümsemesi ve samimi yaklaşımı ile Ege’nin tüm sıcaklığını gelen misafirlerine hissettirdi.

Efeler gibi herkesi kucakladı.