İŞTE YENİ CHP: TEK ADAM, TEK SES

İlnur ÇEVİK 30 Mar 2018

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hak ve özgürlükler, demokrasi denildi mi mangalda kül bırakmayan bir siyasetçi…

Sürekli demokrasi ve adaletten bahseder hatta sırf bunun için Ankara’dan İstanbul’a kadar yürüdüğüne de şahit olduk…

Ama bunların hepsi laf… Hareketlerimiz hep sözlerin önünde gider. İşte son zamanlarla tüzük değişikliği yapıp partiyi “tek adam” statüsüne geri döndüren CHP lideri şimdi de muhalefeti susturmak ve milletvekillerinin konuşmasını önlemek için partiyi “tek sesli” durumuna da geçirmeye karar verdi 

Kemal Bey’in talimatıyla, parti temsilcilerinin kamuoyuna yapacağı açıklamalarda “söylem birliği”nin sağlanması için hazırlanan “Medya Tutum Belgesi” ve “Medya İletişim Yönergesi” genel merkez tarafından tüm parti temsilcilerine gönderildi. 

Belgelerde özetle şunlar kaydedildi:

- Medya ve kamuoyu önüne çıkacak CHP üyeleri stratejik önemdeki konular hakkında şahsi görüş açıklayamazlar.

- Medyaya çıkmadan önce CHP üyeleri, yönetici ve seçilmiş kişileri izin alırlar. Parti politikası bilgi notu talep ederler.

- Partimiz CHP’nin iç sorunları yetkili kurullarında tartışılır. Parti içi sorunlarımız medya ve kamuoyu önünde tartışma konusu yapılamaz.

- CHP’yi temsil edecek kişiler uzmanlık alanı doğrultusundaki programlara konuk olmalıdır.

- Canlı olmayan televizyon yayınları için montaj sonrası hazırlanan içerik görülmelidir. Röportajlar için de basım öncesi hazırlanan içerik görülmelidir.

- Sosyal medyadan yapılacak CHP ile ilgili paylaşımlarda bireysel görüşler yerine parti politikasına uygun söylemler tercih edilmeli.

Al sana CHP’de alışık olmadığımız katı OHAL. Artık kimse ağzını açamayacak. Ne kadar acı değil mi bütün bunları Türkiye’yi ve demokrasimizi devamlı Batı’ya şikayet eden CHP’nin yapıyor olması…