İŞİN RENGİ NE ZAMAN DEĞİŞİR?

Mustafa YAŞAR 02 Oca 2023

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Süper Ligde Dünya Kupası öncesine lider giren Fenerbahçe geri döndüğümüzde oynadığı Trabzonspor maçında aldığı yenilgiyle koltuğunu Galatasaray'a bırakınca ara sarı-lacivertlilere yaramadı yorumları öne çıktı.

Süper Ligde Dünya Kupası öncesine lider giren Fenerbahçe geri döndüğümüzde oynadığı Trabzonspor maçında aldığı yenilgiyle koltuğunu Galatasaray'a bırakınca ara sarı-lacivertlilere yaramadı yorumları öne çıktı.

Oysa mesele bu kadar basit değildi.

Geçen hafta arası farklı Atakaş Hatayspor galibiyetiyle maç fazlasıyla da olsa yeniden liderliğe yükselen ancak bir gün sonrasında Galatasaray'ın kazanmasıyla zirveden 1 puan farkla ikinciliğe düşen Fenerbahçe yarın Antalya deplasmanında kazanarak aynı senaryoyu tekrarlamaya çalışacak.

Ta ki ertesi gün oynanacak Galatasaray, Ankaragücü maçına kadar.

Gelelim bilinen bu  detayları neden yazdığıma ve  oysa mesele bu kadar basit değildi söylemimin benden yana açılımına.

Aslına bakarsanız Fenerbahçe, Dünya Kupası öncesi ligde sahasında oynadığı son Giresunspor maçında aldığı yenilgiyle koltuğunu sallamıştı.

Dönüşte Trabzonspor maçının zor olacağı da zaten aşikardı.

O maçı da kaybetmeleri sarı-lacivertlileri haftalar sonra liderlikten ederken ardından gelen Galatasaray'a da fırsat doğdu ki sarı-kırmızılılarda bu fırsatı iyi değerlendirerek bugünkü tabloyu önümüze çıkardı.

Malumunuz Fenerbahçe hem Avrupa'da, hem de içeride Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda mücadele veriyor.

Üç kulvarda da bugüne kadar başarı ile mücadele eden sarı-lacivertlilerin geniş, rotasyona oldukça müsait bir kadrosu da var ancak, lig diğer iki kulvara göre ekstra mücadele, motivasyon aynı zamanda daha uzun soluklu bir mücadeleyi gerektiriyor.

Bu uzun maratonda takılacağınız, maç kaybedeceğiniz saf dışı kalacağınız kulvarlar Avrupa ve Türkiye Kupası olsa camia bu kaybı tolere edebilir belki ama öncelikli hedefi Süper Lig şampiyonluğu olan sarı-lacivertliler için ligde yaşadığı her kayıp derin yaralar açar.

Hal böyle olunca da daha 21 hafta gibi bir süre de olsa zirvedeyken gelgitler yaşamak takım üstünde büyük baskıya sebep veriyor.

İşte tam da bu baskı altında şimdi sarı-lacivertli teknik ekip ve futbolcular.

Bu psikolojik baskıyı üstünden atmaları için yeniden seri galibiyetler almaları, çok daha fazlası liderlik koltuğundaki yerlerini sürekli kılmaları şart.

İstikrarsız Antalyaspor da bu yolda kolay bir rakip.

Sonrasında Kadıköy'de Galatasaray ile karşılaşacaklar ki kazanmaları halinde işin rengi çok değişir.

***

Geride bıraktığımız yılda da spor dünyasında olan biteni ilk günden; yani 2480 günden bu yana olduğu gibi YeniBirlik spor sayfalarında tarafsız bir şekilde vermeye çalıştık siz okurlarımıza.

Maalesef her geçen gün amigolaşan spor medyasının bir parçası olmadığımız gibi bu çarpıklığa hep dikkat çektik, karşısında olduk.

Uzun, beylik laflar edecek değilim. Biz 40 kişiyiz birbirimizi biliriz.

Şimdi aynı anlayışla 2023 yılında da spor gündemini tamamen bağımsız, okurdan taraf olarak sizlere aktarmaya çalışacağız. 

Bu vesile ile yeni yılınızı tebrik ederken spor sayfalarımıza yazılarıyla destek veren Fehmi Ketenci, Mehmet Arif Demir ve Mehmet Zeki Kutlu'ya da teşekkürü bir borç bilirim.