İCAT ÇIKARMA!

Aslı SERTDEMİR 13 Mar 2021

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Türkiye'nin Morgan Freeman'ı öldü! Babamdan sonra en güzel "icat çıkartma!" diyen adam, artık yok.

Türkiye’nin Morgan Freeman’ı öldü! Babamdan sonra en güzel “icat çıkartma!” diyen adam, artık yok. Türk tiyatrosu bir duayenini daha yitirdi. Kel Hasan Efendi'den İsmail Dümbüllü'ye ardından Münir Özkul, Ferhan Şensoy'a devredilen kavuğun 5. Emanetçisi gitti. Hayatı boyunca rastlaşmadığın, bir “merhaba” demediğin birinin sendeki değerini fark etmek... Gerçekten ölmemiş olmasını dilemek. Belki de bu sizi hiç tanımayanlara geride bırakacağınız en gizemli duygu. Hayat bir sınavsa, kazanmak bu olmalı. Bugünkü şartlarında ardından tek kötü söz söylenmeden, herkes tarafından sevilerek, ölüme uğurlanmak, herkese nasip olmaz. Hiçbir mecra da bir tane olumsuz yorum olmaz mı? Hani olur, normaldir sevmeyebilirsin, hoşuna gitmeyebilir ama yok!

“Sevmiyorum ama...” cümlesini dahi görmedim. Varsa rastlayan göstersin. Herkes samimi, gerçek üzüntüsünü belirtmiş. İşte gerçek ölümsüzlük!
Amaaa onu en güzel ustası Ferhan Şensoy uğurlamış.
"Günü geldi, uçtu gitti gökyüzüne… Kavuklu fotoğrafı asılı durur ses 1885'te. Bir gün ben de uçup gideceğim gökyüzüne. Buluşuruz gökyüzünde, neşeli bir meyhanede." Mekanın cennet olsun büyük usta...

Algı bozan

Ünlülerin, zamane gençlerinin adı boşuna çıkmış. Meğer sansasyonlar, aldatmalar, skandal ilişkiler mahalle aralarında yaşanıyormuş. Teyzeler coşmuş, amcalar azmış. Esra Erol acı gerçeklerle yüz yüze getirip, beni allak bullak etmeyi başardı. Yayın saatinden dolayı izlemek pek nasip olmuyordu. Geçenlerde evde olup, denk geldiğim bölümü ağzım açık izledim. Sonra da üşenmedim Google yazdım. “Esra Erol’da yaşanan ilginç olaylar!” Çıkan haberlere i na na ma dım. Gülben evliyken, evli biriyle aşk yaşamışmış. Serenay; Cem Yılmaz’ı Defne Samyeli’nin elinden almışmış. Seda Sayan kendisinden bilmem kaç yaş küçük adamla evlenmiş haberleri, haber falan değilmiş. Magazin masalarında saatlerce boşuna tartışılmış. Esra Erol’da bir Nuran Teyze var, bütün bu haberleri solda bırakır. Teyzem 3 yıldır 6 adamla beraber yaşıyormuş. Ve bu 6 adamı da ayrı ayrı dolandırmış. Şirinlik olsun diye “teyze” demiyorum. Kadın 65 yaşında! Meğer bizimkiler sütten çıkama ak kaşıkmış.

Aşka hakaret

İki kadını ya da iki adamı aynı anda sevmek… Olabilir mi böyle bir şey? Bir kalp iki kişi için aynı anda aynı tempoda atar mı? Sadakatsiz dizisinde Volkan’ın repliği “İkisini de aynı anda seviyorum. Aynı anda ama başka türlü başka yerden…” Filmlere dizilere defalarca konu olan bu olay gerçek mi? Cidden iki kişiyi aynı anda sevdiğini söyleyen kişi, kendimi böyle mi ifade ediyor? “Ayşe’nin saçını Fatma’nın da belini seviyorum.” diye iki kişiden bir aşk mı yaratıyor? Bu olsa olsa kişilik bölünmesi, şizofreni, mitomani ya da tıpta adı her ne ise… Sevginin tabanı, sevdiğini olduğu gibi iyisi kötüsü ile kabulden geçer. Sevgi; eksikleri, kusurları kapatan en iyi kamuflajdır. İşin aslı astarı; eksiğini göremediğin, bulamadığın birini diğeri ile tamamlaya da çalışamazsın.