HOŞGELDİN FUTBOL!

Fehmi KETENCİ 12 Ağu 2021

Fehmi KETENCİ
Tüm Yazıları
Galatasaray başkanını değiştirdi, Fatih Terim'in durumu da belli oldu.

      Gözlerimiz yollarda kalmıştı. Kafamızdaki sorularıyla Süper Lig geldi de çattı. Bu hafta cuma akşamı Beşiktaş-Çaykur Rizespor karşılaşmasıyla başlayacak. Takımlarımızın birçoğu hala transfer çalışmalarını tamamlayamamış, yaptıkları hazırlık karşılaşmalarında pek hazır görünmediler.

      Galatasaray başkanını değiştirdi, Fatih Terim’in durumu da belli oldu. Ancak bilinmezlerin sorun yumağı haline geldiği süreçte takım olarak tam çalışamamışlar. Şampiyonlar Ligi ön eleme karşılaşmalarında bu çok net göründü. Fatih Terim yönetiminde PSG ile yaptıkları karşılaşmalarda tam bir hayal kırıklığı sergilediler. O kadar ki; “Avrupa Fatihi” diye tanımlanan Fatih Terim o unvanının iyice kaybetmiş gibi görünüyor ve eleştirilerin odağında oldukça rahatsızlık yaşıyor. “Nerede o Fatih Terim” diyenler oldukça çoğaldı. Eleştirenlerin çoğu da kendi taraftarından. Görünen o ki, transfer dönemini iyi geçirememişler, transfer eksiklerini tamamlayamamışlar ve yeterince çalışma yapamamışlardı. Bu hafta pazartesi günü deplasmanda ligin yeni takımı Giresunspor ile karşılaşacak olan Galatasaray’ın lig için pek de hazır olmadığı çok net görülüyor.

      Son şampiyon Beşiktaş ise, tam bilinmeyenler yumağı halinde. Transfer çalışmalarında iyice suskun, Beşiktaş bilindiği üzere, Şampiyonlar Ligi Guruplarına doğrudan katılacak.

      Bu durum biraz karışık gibi. Bu yıl ülke puanımız nedeniyle, gelecek yıl, Şampiyonlar Ligi gruplarına doğrudan takım veremeyecek duruma gelebilir, ön elemeyle katılabiliriz. O nedenle bu sezon, Türk futbolunun Avrupa’daki yeri açısından çok önemli. Puan durumumuzu toparlamak için çok da ümitvar değiliz. Beşiktaş’ın bu dönem Şampiyonlar Ligi’nde ne yapacağı merakla bekleniyor.

      Şimdilik Avrup kupalarında biraz olsun puan toplayabilcek gibi görünen Sivasspor bu konuda ne kadar yeterli olacak bilinmiyor. Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’ne kadar toparlanır, transfer eksiklerini tamamlayabilir mi ve ne yapacak bilinmez ama, şu an lige de tam hazır görünmüyor.

      Uzun süreden beri Avrupa’da yok olan Fenerbahçe bu yıl ilk kez kupa karşılaşmalarında ön elemelerde çıkacak. O nedenle ayrı bir heyecan yaşıyor ama her zaman olduğu gibi transferlerini henüz tamamlayabilmiş değil. Transfer sezonu 8 Eylül’de sona erecek. Ancak, Fenerbahçe kadrosundaki fazlalıklar sorununu ve mali sıkıntılarını çözemediği gibi, transferler konusunda yeni çalıştırıcısı Vitor Pereira’nın keyfini bekler durumda. Pereira yavaşlığı ve şımarıkça karasızlığıyla taraftarlarını oldukça endişeye sevk ediyor. Özellikle Türkiye’nin hala en etkili solbeki Caner konusunda yaptıklarıyla kafaları iyice karıştırmış durumda.

      Hazırlık karşılaşmalarında fena değillerdi ama, bu lige tam olarak hazır olduklarını göstermez. Pereira hala lig kadrosunu oturtabilmiş değil. Elinden çıkarmayı düşüdüğü futbolcuları hazırlık karşılaşmalarında oynatıyor genellikle. Tam bir kararsızlık içinde.  Elinde oldukça iyi bir kadro olmasına rağmen hala taşları yerli yerine oturtamamış. Elindeki Mesut Özil’i, İrfan Kahveci’yi ve Pelkas’I nasıl kullanacağı konusunda bile karar verebilmiş değil. Hala futbolcu deniyor. Hazırlık karşılaşmalarında alınan sonuçlar yanıltmasın, Dinamo Kiev dışında güçlü takımlarla karşılaşmadı.

      Lig bu hafta başlıyor, Pereira hala satranç hamlesi peşinde. Transferlerde çok yavaş, umarım hayal kırıklığı yaşamaz ve yaşatmaz. Bu kez ki hayal kırıklığı tarftardan çok sert karşılık görür, hesabı ağır olur. Bu kafayla devam edecek Pereira’nın başarılı olabileceğine inanamıyorum. Umarım yanılırım.

      Bir diğer aday ise Trabzonspor. O ise sessiz derinden gidiyor. Avrupa kupası karşılaşmasında hiç de hazır olmadığını net gösterdi. Lige de hazır değil.

      Kısacası, hakemleri ile, futbolumuzun yönetimi, VAR, AVAR uygulamaları ile çok başarılı bir sezon geçirdiğimizden söz eden TTF Başkanı bizim göremediğimiz başka bir ligden bahsediyor anlaşılan. Kafalarda iyice kronikleşen sorunlar yumağıyla lige başlayacak TFF, futbolumuzun nerelerde olduğunun analizini çok daha iyi yapmalı.

      Takımlarımız, Ulusal Takımımız, Avrupa futbolunda azıcık sıra takımı görünümünde. İşler pek de söylendiği gibi iyi gitmiyor.