HEPİMİZDEN SORUMLUSUNUZ UNUTMAYIN 'EY CEMAATİ SİYASET'

Yaşar İÇEN 04 Oca 2020

Yaşar İÇEN
Tüm Yazıları
ABD ve İran 'önde kavgalı arkada anlaşmalı' çift olarak yıllardır Ortadoğu'nun taaaa ciğerini söküp söküp evine götürüyor!

“Komşularına karşı haset duyguları içinde oldukları için kimseler haz etmezmiş karı kocayı... Herkesin işine karışır, dedikodusunu yapar, mutlu evlerin içine hep bir vesile ile kavga salarmış bunlar. Gel zaman git zaman mahallede büyük bir davetin yapılacağının haberini alırlar. Alırlar almasına da kimseler onları davet etmemiş! Neden etsinler ki? İşi gücü nifak olanları! Nifakçı karı koca hiç rahat durur mu? Hemen koyulmuşlar ‘bu kez nasıl bir oyun sergileyelimin’ peşine. Kadın bir anda ‘buldum’ diye bağırmış ve ardından; biz büyük bir kavga edeceğiz ve ben saçımı başımı dağıtıp can havliyle davetin yapıldığı eve kendimi atıp ‘yardım edin komşular kocam beni öldürecek’ diyeceğim. Bir süre sonra da sen öfkeyle peşimden kapıya dayanacaksın ve çabuk o kadını bana verin, onu öldüreceğim diyeceksin. Öyle de yapmışlar. Mahalleli olayı konuşurken karı kocayı barıştırmaya çalışırken bizim nifakçılar davet sofrasındaki yiyecekleri tıka basa yemişler ve kalanları da teselli niyetine toplayıp evine dönmüşler...”


ABD ve İran ‘önde kavgalı arkada anlaşmalı’ çift olarak yıllardır Ortadoğu’nun taaaa ciğerini söküp söküp evine götürüyor!
Başından beri Suriye’de ve Irak’ta yaşananlara hiç ama hiç şaşırmıyorum pek çoğunuz gibi. Yıllardır ne dediysek ne yazdıysak hepsi teker teker gerçekleşti ve gerçekleşmeye devam ediyor, edecek...
Müneccim boku yemedim elbette. Ki her şey aleni ortadayken yemeye de gerek yok. Irak’tan Türkiye’nin alelacele çıkmasını sağlayanlar, İran’ın da Irak’ta her kademeye yerleşmesi için adeta kol kanat gerdi, zemin hazırladı! Irak’a hakim olan İran’ın, er yada geç eline verilen bombanın pimini çekip Ortadoğu’ya atacağını hepimiz biliyorduk!
Konuyla alakalı her yazımdan sonra ‘aaaa yok canım nereden çıkarıyorsun bunları’ diye inkar edenleri saymıyorum elbette. Onlar devekuşu misali şimdi bile ‘nereden çıkarıyorsun bunları’ diye söyleniyordur büyük ihtimalle.

Eline tutuşturulan bombanın pimini İran’da sokak olayları üzerinden çekti ve Ortadoğu Savaşına  dair domino taşları birer birer düşmeye başladı! Taşlar birer birer düşerken ortaya çıkacak ‘Yeni Ortadoğu Tablosuna’ da hiç ama hiç şaşırtmayacağım söyleyeyim!!!

Bunlar kan kokulu büyük oyunlar! Arka işleyişini ve seyrini yönetmek Ortadoğu’yu aşar! Fırtınayı kontrol etmek elimizde olmasa da fırtınayı en az hasarla atlatmak elimizde!
Burada benim ve tüm Türkiye için en vazgeçilmez, en önemli olan ‘bizim menfaatlerimiz’ elbette... Siyaset camiası ideoloji, ayrışmalar ve kavgalar üzerinden söylemleri bir kenara bırakıp ‘TÜRKİYE’ adına buluşmalı derhal. Anlık ayrışmalar ile alınan veya alınması engellenen kararların üzerinde hepimizin vebali olduğu unutulmamalı! Hepimizden sorumlusunuz ‘ey cemaati siyaset’ bunu lütfen göz ardı etmeyin...
Her fikre sırtımızı değil yüzümüzü dönerek dinlemeli ve değerlendirmeliyiz. Kriz anlarında bile ‘yanlışlar’ yapmamak İçin doğru, sağduyulu, itibar eden ve edilen isimler sahada olmalı...