HDP BU KAFAYLA NE OLMASINI BEKLİYORDU?

İlnur ÇEVİK 27 Eki 2016

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
​Maalesef PKK'nın TBMM'de uzantısı olduğunu her gün defalarca ispat eden bir HDP'nin ateşle oynadığını bilmeyen var mı?

Maalesef PKK’nın TBMM’de uzantısı olduğunu her gün defalarca ispat eden bir HDP’nin ateşle oynadığını bilmeyen var mı?

HDP alay eder gibi halkı sokaklara dökmüş ve 50’den fazla vatandaşımızın kanına girmemiş midir?

HDP’li belediyeler PKK’lıların ayaklanma girişimlerine Doğu ve Güneydoğu’daki illerimizde ve ilçelerimizde ciddi bir şekilde katkıda bulunmadılar mı? Yani HDP’li belediyeler PKK’lılar için iş makinalarını kullanıp hendekler, siperler kazmadılar mı? Belediye imkânlarını PKK için seferber etmediler mi? Devletin verdiği paraları PKK’ya peşkeş çekmediler mi? Her yerde bu belediyeler PKK’lıları kadrolarına almadılar mı? Bunlar bir bir belgelenmedi mi?

Bu yüzden devlet 26 belediyeye kayyum atamak zorunda kalmadı mı? Hatta bazı uzmanlar HDP’nin daha pek çok belediyesinin PKK’ya açık destek verdiklerini bunlarında vakit geçmeden kayyuma devredilmesi gerektiğini söylemediler mi?

HDP’li milletvekilleri PKK için silah ve bomba taşıyıp onlara yardımcı olmadılar mı? Bütün bunları yaparken suçüstü yakalanmadılar mı? Daha salı günü üç HDP’li milletvekili PKK’lı teröristin cenazesine katılıp terör örgütüne destek verdiklerini göstermediler mi?  Bunu HDP’liler sık sık yapmıyorlar mı?

Bütün bu gerçekler ortadayken Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gülten Kışanak’ın belediyesinin PKK’lılara verdiği destek yüzünden gözaltına alınmasını yadırgamak mümkün mü? Her şey ortada… Görülen köy kılavuz istemiyor.

Ama HDP’liler rahat durmuyor. TBMM Darbe Soruşturması Komisyonunu basıp alakasız bir şekilde Kışanak olayını gündeme getirmeye çalışıyorlar. Bu işler TBMM’de terör estirmeyle olmayacağını hala anlamadılar. HDP’liler hala buraların dağ olmadığını anlayamadılar. Hala o kafa değişmedi.