HAYATINIZI RENKLENDİRECEK GÜNEŞ GÖZLÜKLERİ

Yonca ORTAN 03 Haz 2018

Yonca ORTAN
Tüm Yazıları
2018 İlkbahar/Yaz podyumları, heyecan verici yeni trendlerle dolu. 

Bu bahar ve yaz gününde dünyaya nasıl bakılır? Sorusunu soruyorsanız modaya uygun güneş gözlüğü sayesinde diyebiliriz. 2018 ilkbahar-yaz bayan güneş gözlüğü modelleri için çok çeşitli ve güzel fikirler mevcut. 2018 güneş gözlüğü modelleri için ilk sırayı şeffaf tarzlar alıyor. Bir iki yıldır çıkan bu modeller bu yılla beraber daha popüler hale gelmeye başladı. Bunun yanında gidilen mekana göre farklı tarzlar da mevcut. Güneşin çok olduğu bu mevsimlerde gerçekten bu aksesuar parçası şıklık için hayati öneme de sahiptir. İşte bundan dolayı en son örnekleri kullanmanız size çok artı kazandıracaktır.

Yazın gelmesiyle birlikte öne çıkan güneş gözlüğü trendleri de belli oldu. Renkli camlar, çift köprülüler, çekikler ve yuvarlaklar...

Bu yıl güneş gözlüğü trendinde seçenek çok! Öyle ki, farklı “must have” yani “olmazsa olmaz” trend var: Renkli camlar, çift köprülüler, çekikler ve yuvarlaklar vs… Gelin bu trendleri yakından inceleyelim ve nasıl kullanabileceğimize göz atalım…

Köprülü Güneş Gözlükleri

Bu sene en şanslı yazlarımızdan birini yaşıyor olabiliriz ve bunun için çok sevinçliyiz. Elbette seviniyoruz çünkü trendler o kadar çok ki herkes sevdiği birkaç tanesini tüm yaz boyunca kullanabilecek. Mesela tek köprülü güneş gözlükleri gibi… Klasik, bildiğimiz burun üstü köprü modellerindekiler de elbette var ama siz daha farklı, daha çekici ve daha sıra dışı olmak istiyorsanız ne yapacağınız çok net: Kaş hizasından geçen uzun köprülü güneş gözlüklerini seçmek!

Rengarenk Camlar

Hayatınızı renklendirecek güneş gözlükleri. Birkaç sezondur çok sevilen renkli camlı güneş gözlükleri bu sezon da etkisini fazlasıyla hissettiriyor. Maviden pembeye, sarıdan mora geniş renk yelpazesi hem stilinize hem de hayatınıza renk katıyor.

Cat Eye

Yılların eskitemediği, son yılların en rağbet gören gözlük trendi Cat Eye gözlüklerin uzun bir süre daha sandıklara girmeye niyeti yok.

İnce Görünümlü Güneş Gözlükleri

Matrix filmindeki güneş gözlüğü stillerini andırsa da aynısı değil. İnce görünümlü kaşa kadar uzanmayan bir stil. Genellikle koyu renkli bu tarz bayanlara çok ayrı bir hava katmaktadır. Siyah rengin yanında yeşil, kahverengi, mavi renkleri de mevcuttur. Kendi içerisinde de çok fazla modeli mevcuttur. Kendinize cool bir görünüm kazandırmak için tercih edilebilir.

Şeffaf Güneş Gözlükleri

Son dönemim popülaritesi bu seneyi de kasıp kavuracak. Güneşte şeffaf olan ama içeri kapalı noktalarda kararan şeffaf gözlükler çok beğeniliyor. Özellikle ünlülerinde çok fazla ilgi gösterdiği bir güneş gözlüğü. Hem dışarı da hem de içeride gözünüzden çıkarmadan kullanım kolaylığı sağlıyor. Çok fazla çekicilik kazandıran bir gözlük stilidir. Ayrıca karşı cinslerinde çok beğendiğini ekleyelim.

Sarı Lensli Gözlükler

Uzun yıllar öncenin modası tekrar trend oldu. Geçen yıl ve bu yıl yükselen bir grafiğe sahip. Sarı camlı güneş gözlükleri çok ikonik bir hava veriyor. Sarı camlı gözlükler sportif ve klasik yapılarıyla koleksiyonlarda yerini almıştı.

Ah Pembe Gönlüm Sende!

Unisex olan bu model daha romantik takılmayı sevenlerin gözdesi olacak. Uçuk pembe camlarıyla nasıl çılgın kombinler yaparsınız bir düşünün… Bir an gözlerinizi kapayın ve hayal edin. Bohem mi, çiçek çocuk mu, hippi mi, skinny jean üzeri crop top üst mü? Hepsine yakıştı değil mi? Siz kullanmasanız da mutlaka çocuğunuz bu güneş gözlüğünü çok sevecektir.

Gizemli Aynalı Gözlükler

2018'de tekrardan karşımıza çıkan aynalı gözlükler büyümeye devam ediyor. Neredeyse yüzün büyük bir bölümünü kaplayan bu gözlük sayesinde gizemli ve çekici bir görünüm elde edebilirsiniz.

Sezonun en cesuru: Sekizgen Güneş Gözlüğü

Yılın en öne çıkan trendlerinden biri de malumunuz XS yani iyice incelmiş güneş gözlükleri… Hatta kedigözü modellerinin incecik olanları çok makbul. İşte bu zayıflamış formatı sekizgen güneş gözlüğü modellerde de bulabilirsiniz. Dikdörtgen formu yakalamak için üst ve alt yatay çizgileri daha uzun olan ve bu nedenle de daha ince uzun tasarıma sahip olan model ortak kullanıma da imkan tanıyor. Çünkü unisex!