Vakıf Katılım web

HAYAT BAZEN SEVİNÇLİ BAZEN HÜZÜNLÜ

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Geçtiğimiz hafta müjdeli bir haber verirken, bu hafta ise kalpleri hüzün ile dolduran bir yazı ile sizlerleyim.

14 Şubat günü öğlen saatlerinde aldığımız Nuray Hafiftaş’ın vefat haberi bir çok müzik severi ve bir çok sanatçıyı hüzüne boğdu. Bir süredir kanser tedavisi gören güzel sanatçı ne yazık ki 14 Şubat günü hayata gözlerini kapattı. Son 1 senedir o kadar değerli müzik insanlarını kaybettik ki Nuray Hafiftaş’ta bunlardan biri. Önce Taşkın Doğanışık hocam, ardından Şehvar Beşiroğlu hocam ve şimdi de Nuray Hafiftaş... Tabi bu arada Harun Kolçak, İbrahim Erkal da müzik camiasının üzücü kayıplarından ama mezunu olduğum okuldan abi, abla, baba dediğim insanları kaybetmenin acısı gerçekten tarif edilemez.

Nuray Hafiftaş, 8 Ağustos 1964 yılında Ardahan'da dünyaya geldi. Azeri kökenli Türk Halk Müziği sanatçısı ve bestecisidir. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı'nı bitirdikten sonra İstanbul Belediye Konservatuarı İcra Heyetinde 4 yıl kadrolu devlet sanatçısı olarak çalıştı. Aynı yıllarda İstanbul Radyosu'nda da sözleşmeli sanatçı olarak 4 yıl çalıştı. Şimdiye kadar birçok albüm çıkaran sanatçının 100'ü aşkın söz ve bestesi kendisine ait olan eserleri var. Bunlardan "Ayrılık Nikahı", "Yalan Dünya" ve "İsyan Ediyorum"u Kibariye, "Hasret" ve "Gurbet"i ise İzzet Yıldızhan okudu.

Kanser olduğunu öğrenen Nuray Hafiftaş yaşadığı zor günleri şu sözlerle anlatmıştı: Hayatım bir anda tepetaklak oldu. Ben normalde çok pozitif bir insanım. İlk tedaviye başladığım süreçte çok yoruldum, çünkü çok yoğun bir şekilde kemoterapi alıyordum. Ancak buraya adım atar atmaz doktorumun hastalığım hakkındaki detaylı bilgi paylaşımları beni çok mutlu etti. Buraya büyük bir mutlulukla geliyorum.

Türk Halk Müziğinin yeşil gözlü kraliçesi olarak tanınan Nuray Hafiftaş’ı konservatuardaki hocalarım öğrencilik zamanlarından güzel gözleri, büyüleyici sesi ve biran bile yanından ayırmadığı bağlaması ile anlatıyorlar. Yeteneğinin yanı sıra, başarılı bir öğrenci ve yardımsever bir kişiliğe sahipmiş. Ne yazık ki iyilerin erken veda ettiği bu hayatta yine türkülerin bir kısmı yarım kalacak. Taşkın Doğanışık hocamın vefatından sonra Nuray Hafiftaş’ta halk müziği camiasında derin izler, kapanmayacak yaralar, eksik nakaratlar bırakarak ayrılıp gitti aramızdan. Acılı ailesine, sevenlerine baş sağlığı ve sabırlar, yeşil gözlü kraliçeye de Allah’tan rahmet diliyorum.

Hayatın acı gerçekleri böyleydi işte geçen hafta. Tarkan baba oluyor diye ne kadar heyecanlanmıştık. Bu hafta ise bir tarafım eksik ve buruk sizlerleyim. Zaman o kadar hızlı geçiyor, vakit o kadar kısıtlı ki küslüklerin bittiği, herkesin mutlu bir şekilde sevdiklerinin elini sımsıkı tuttuğu güzel bir hafta diliyorum.

Sevgi ve müzikle kalın....