HAFTAYA BAŞLIYORUZ!

Fehmi KETENCİ 06 Ağu 2021

Fehmi KETENCİ
Tüm Yazıları
Türkiye Futbol Federasyonu /TFF Olağan Genel Kurulunun Ankara'da yapılan toplantısında TFF Başkanı Nihat Özdemir, Genel Kurul toplantısında açıklamalarda bulundu.

      Türk futbolunun yönetimindeki belirsizlikler şimdilik ötelendi gibi. TFF'nin merakla beklenen Olağan Genel Kurul toplantısı geçen hafta sonu Ankara'da yapıldı. Toplantıda yapılan oylama sonucunda Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ve Yönetim Kurulu’nun 01.06.2020-31.05.2021 dönemi ibra edildi. Sorunlar ve akılda olan sorulara yanıtlar ne oldu diye sorarsaız, hiçbir şey çözülmedi, kısacası oluruna bırakıldı desek yeridir.

      Türkiye Futbol Federasyonu /TFF Olağan Genel Kurulunun Ankara'da yapılan toplantısında TFF Başkanı Nihat Özdemir, Genel Kurul toplantısında açıklamalarda bulundu. Merak edilen konulara kendine göre açıklamalar getiren Özdemir; "Stadyum kapasitelerinin yüzde ellisi, locaların yüzde yüzü olmak üzere taraftarlarımız bu sezon maç izleyebilecekler. Salgının seyrine göre futbol ailemiz için her türlü kolaylığı sağlayacağız" dedi. Yabancı oyuncu sayısı konusunda ise Özdemir, "Yeni yabancı sayısı kararını geçen sezon uygulayacaktık, sizlerden gelen talep nedeniyle bunu erteledik. 2021-2022 sezonundan itibaren bu kararı uygulayacağımızı kulüplerimize bildirdik. Amacımız tüm kulüplerin planlamalarını buna göre yapmasıydı" ifadelerini kullandı. Ancak “Kulüpler Birliği Vakfının isteğne uygun olarak uygulama değiştirilmedi bu yıl da aynen uygulanacak” açıklamasını yaptı.

      Konuşmalarından anlaşıldığı kadarıyla biten sezonda her şey iyi gitmiş, çok fazla sorun olmamıştı. Sezonun en çok konuşulanları hakemlerimiz, sorunsuz iyi bir sezon geçirmişlerdi. Bir şakayet yumağına dönüşen VAR ve AVAR sistemlerinin uygulanması çok iyiydi. Kısacası her şeyin yolunda gittiği bir sezon geçirmiştik.

      KBV’nın çok şikayetçi olduğu Yayıncı Kuruluş ile olan sorunlar da çözüm aşamasındaymış. Yayıncı Kuruluş tüm ödemelerini de tamamlamıştı. Yani herşey yoludaydı ve “alnımız ak yüzümüş pak” gibi yeni sezona başlayacakmışız. Hadi hayırlısı!. Haftaya Süper Lig başlıyor bekleyelim göreceğiz.

      İyi gitti ve iyi gidecek denilen 21 takımdan oluşan, her hafta bir takımın bay geçeceği Süper Ligimiz; yeni sezonuna 13 Ağustos 2021 Cuma akşamı, Beşiktaş-Caykur Rizespor karşılaşması ile başlayacak ve 23 Mayıs 2022 tarihinde sona erecek.

      Yeni sezonun en önemli ve takımları rahatlatacak bir değişiklik, maçlar seyircili oynanacak, ancak; stadlar kapasitelerinin yüzde 50’si oranında seyirciyi stadlarına alabilecekler.

      Bu arada TFF ile KBV arasındaki sorunlar ne dereceye kadar çözülmüş tam olarak bilemiyoruz ama, aralarındaki ilişkilerin eskisi gibi olmayacağı net belli.. Bu kez KBV yok sayılmalarını kabul etmeyecek gibiler. Dört Büyük Kulüp Başkanı’nın birlikte katıldıkları bir televizyon programında bu konu çok net ortaya koyuldu. Görebildiğimiz kadarıyla da Ankara’daki Olağan Genel Kurul’da da kararlılıklarını gösteren beraberlik sergilediler.

Başkanlar birçok konuda aldıkları ortak kararda; Yayıncı Kuruluş, Yabancı Sayısı, Harcama Limitleri, Transferler, TFF ilişkileri ve bunun gibi konularda beraber hareket edeceklerini gösterdiler.

      Trabzonspor Başkan ve aynı zamanda Kulüpler Birliği Vakfı / KBV yeni Başkanı; Ahmet Ağaoğlu, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray Başkanı Burak Elmas ve Beşiktaş Başkanı  Ahmet Nur Çebi’nın birlikte katıldıkları TV programında sergiledikleri güven veren kararlı birliktelik, bundan sonra futbolun yönetimindeki biçimin iyice değişeceği ve TFF yönetiminin artık kafalarına estikleri gibi davranamayacaklarının göstergesiydi. KBV sadece kağıt üstünde bir kuruluş olmanın çok ötesinde, varlıklarını iyice hissettiren bir kararlılık sergileyeceklerini çok net dile getirdiler. “Biz üretiyoruz, bizim emeklerimizi kullanıyorsunuz ama bize danışmadan, sormadan, bizle paylaşmadan yeni düzenlemeler yapıyorsunuz. “Evet” futbolu siz yönetiyorsunuz, ama uygulamalardaki mevzuat değişikliklerinde bizi yok saymamalısınız” içeriğinde bir paylaşım yönetimi biçiminden yana olduklarını, kararlılıkla dille getirdiler.

      Yıllardır dört büyüklerin arasında, ilk kez böylesine kararlı bir birliktelik ve dayanışma görüyoruz. Görünen o ki, TFF bir şeyi paylaşması gereken KBV’nin varlığını ciddiye almak zorunda.

      TFF yönetimindeki futbolumuz yeni bir döneme hazırlansa iyi olacak.