HADİSE MAÇA KALDIĞI YERDEN DEVAM EDER

Micheal KUYUCU 23 Eyl 2022

Micheal KUYUCU
Tüm Yazıları
Bugüne kadar genelde müziği ile ön planda olan Hadise ilk kez özel hayatıyla bu kadar öne plana çıktı. Bir anda Mehmet Dinçerler ile yaptığı evlilik onu müzik dünyasından magazin dünyasına transfer etti.

Bugüne kadar genelde müziği ile ön planda olan Hadise ilk kez özel hayatıyla bu kadar öne plana çıktı. Bir anda Mehmet Dinçerler ile yaptığı evlilik onu müzik dünyasından magazin dünyasına transfer etti.

Evliliği dördüncü ayınca çuvallayınca nerdeyse her gün Hadise ile ilgili haberler çıkmaya başladı. Herkes bir şeyler uyduruyor.

İddialar arasında eşi Hadise’nin sahne kıyafetine karışmış ve bir daha mini etek giyme demiş, bir başka iddiaya göre Hadise’nin kaynanası ondan torun istemiş, bir diğer iddiaya Hadise eşine 300 bin dolar para vererek eşinin batmak üzere olan şirketinin borçlarını ödemiş, bir iddiaya göre de Hadise’nin eşi ve ailesi evlilikte ona takılan takıları, yüzüğü geri istemiş. Güya bu takıların toplam değeri de 3 milyon liraymış.

Aşk meşk işi şöhret tanımaz

Gerçek olan şu ki Hadise avukatı ile mahkemeye başvurdu ve boşanma talebinde bulundu. Keşke öyle olmasaydı, keşke Hadise de mutlu olsaydı. Bu evlilik Hadise’nin müzikteki markasını biraz zedeledi, ama mağdur kadın pozisyonuna da düştüğü için biraz da yaradı. Şimdi, o modern mini etekli Hadise çilekeş Türk kadını gibi koca acısı çekiyor.

İşte aşk meşk evlilik işleri böyle işler. Ünlünün de ünsüzün de hayatını bir anda darmadağın edebiliyor. Ben Hadise’ye inanıyorum, yetenekli bir kız ve kurumsal bir marka kimliği var. Hemen bu eski eş muhabbetinin üstüne bir çizgi çeksin ve müziğine devam etsin. Çünkü Hadise’nin müzikte daha gidecek çok yolu var.

Hadise bırak geçmişi, aşk meşk gelir. Şimdi müziğine yoğunlaş ve bize güzel şarkılar ver. Yani maça kaldığın yerden devam et.

Şişli Plak Festivali mest etti

Geçtiğimiz hafta sonu Şişli Belediyesi çok güzel bir etkinliğe imza attı. 2. Şişli Plak Festivali adını verdiği bu etkinlikte 2 gün boyunca sahaflar ve plak satanlar stantlarda geçmişin sevilen yerli ve yabancı plaklarını sergilediler.

Bu festivalde plak satışı yapılırken aynı zamanda konserler, imza günleri, müzayedeler de yapıldı. Her sene eylül ayında yapılan Şişli Plak Festivali etkinliğinin bu yıl ikincisi düzenlendi. Etkinlikte Tuna Kiremitçi, Bulutsuzluk Özlemi, Yeni Türkü ve Kolektif İstanbul grubu konserler verdi.

Ben bu etkinliğe gittim bayağı bir plak satan sahaf gördüm. 100 liradan 1.500 liraya kadar varan fiyatlarda binlerce plak vardı.

İçinde hem nostalji hem de müziğin yer aldığı böyle müzik festivallerinin yapılması çok güzel bir şey. Dijital müzikle yok olan plakları kasetleri ancak bu tür etkinliklerle görebiliyor ve geçmişi yad edebiliyoruz. Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin Şişli Plak Festivalinin her yıl düzenleneceğini söyledi.

Bu tür içinde nostalji olan sergi ve etkinliklerin sayıca artmasını en büyük dileğimiz bu sayede kaliteli müziği de ayakta tutabiliriz. Onun için Şişli Belediyesini tebrik ediyor ve tüm belediyeleri müziğe değer vermeye davet ediyorum

Volga Tamöz bir ilke imza attı

Sezen Aksu, Nilüfer, Ajda Pekkan, Nükhet Duru gibi Türk Pop'unun devleriyle iş birliği yapan; Bengü, Demet Akalın, Serdar Ortaç, Teoman, Hande Yener, Mustafa Sandal gibi günümüzün yıldızı en parlak isimlerinin en çok ses getiren şarkılarının da aranjörü olan Volga Tamöz çok ilginç bir sürprize imza attı.

Volga, kızı Yaz ile “Oh La La La” adlı şarkıda bir feat yaptı. Şarkıyı ilk dinlediğimde Volga bir gençle birlikte feat yapmış diye düşündüm. Detayları öğrencince bayağı şaşırdım. Meğer Volga Tamöz’un hani derler ya boyu kadar kızı varmış. Yaz 16 yaşında ve İngilizce bir şarkı olan “Oh La La La” çok modern bir şarkı. Belli ki Yaz’ın müzikteki çizgisi çok farklı olacak. Baba kız çok güzel bir poz da vermiş, fotoğraf ve albüm görseli mini boardlarda yerini almış. İlk kez böyle bir proje gördüm. Baba- oğul, baba-kız düetleri oldu ama böylesi orijinali hiç olmadı. Bu ikilinin şarkısını dinleyin derim.

130 kişilik ekiple prömiyer yaptı

Nazım Hikmet’in hayatını, Zülfü Livaneli şarkılarının yeni düzenlemeleri ve Engin Hepileri’nin başarılı oyunculuğuyla sahneye taşıyan biyografik müzikal “Ben Nazım”ın dünya prömiyeri 20 Eylül Salı akşamı Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşti.

Mehmet Balkan rejisi ve koreografisiyle, Rengim Gökmen müzik direktörlüğü ve şefliğinde sahneye konan “Ben Nazım” müzikali, Hepileri’ye eşlik eden dansçılar, solistler, senfoni ve rock orkestralarından oluşan yaklaşık 130 kişilik bir ekiple sergilendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilen prömiyere Canan Kaftancıoğlu, Dilek İmamoğlu, Beyza Şekerci, Mustafa Taviloğlu, Alper Saldıran, Altan Gördüm, Nergis Öztürk, Murat Meriç, Doğan Yıldırım, Sedef İybar, Belgin Akın, Özlem Başoğlu, Tuna Öztürk, Esin Demiroren, Can ile Özlem Zehebi, Albert ve Şeli Elvaşvili’de katıldı.