GÜZEL VE ÇİRKİN HAREKETLER

Mehmet Zeki KUTLU
Tüm Yazıları
Dünya Şampiyonasına da çok az bir zaman kala belki bugün bunları konuşma zamanı değil ama eskilerin hatalarını tekrarlamamak, bir çuval inciri berbat etmemek için bu organizasyonda vatandaş sporcularımıza insanî bir değer verilmesini bekliyoruz vesselam!..

Boyacısınız. Ya da evinizde bir boya işi var diyelim. Doğal olarak elleriniz ve bir takım eşyanıza boya bulaşabilir ve elleriniz, yerler batabilir. Ancak birazcık tiner bu kocaman, çıkılmaz sandığınız boyayı saniyede silip temizler.

Malum bir pandemi süreci yaşıyoruz dünyaca. Gözle görülmeyen ve insanlığı kasıp kavuran virüsün toplam ağırlığının bir iki gram olduğunu düşünürseniz işin boyutunu anlamış olursunuz. Yani binlerce doğru yaparsınız.. Bir yanlış sizin o tüm doğrularınızı silip süpürür.

Böyle bir girişten sonra başlıkla ilgili hemen bir açıklamada bulunayım. Bu Sakarya Büyükşehir Belediye’sinin farklı zamanlarda farklı kadroların yaptıkları iki icraatla ilgilidir. İcraatların her ikisi de güzel ancak, yapılan bir yanlışlık yıllarca unutulmayacak gibi.

Sondan, güzelden başlarsak:

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 23-25 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek 2020 Dünya Dağ Bisikleti Maraton Şampiyonası’yla bisiklette Sakarya’nın adının dünya sahnesinde olacağını açıkladı. Şampiyona için hazırlanan tanıtım tırının şehir şehir gezerek bisiklet severlerle buluşacağını ve tırın şampiyona tanıtımına katkı sunacağını ifade etti. 7-24 Eylül tarihleri arasında Kocaeli, Yalova, Bursa, Balıkesir, İzmir, Denizli, Ankara, Konya, Eskişehir, Düzce ve Bolu’nun yer aldığı 11 şehri gezecek tanıtım tırı video ve sinevizyon gösterimleri, BMX gösterileri ve birçok hediyeleriyle beraber bisiklet tutkunlarıyla buluşan tırı Kocaeli’nde gördüm ve çok beğendim. Bu projenin aynısını Yönetim Kurulu Üyesi olduğum Türkiye Bisiklet Federasyonu’na Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu için önermiştim. Yarış güzergahında yer alan iller başta olmak üzere önceden şehirlere gidilerek tanıtım tırının dolaştırılmasını önerdiğimde bunu gereksiz bulan yöneticilere şiddetle bu tırı ziyaret etmelerinin öneriyorum.

Şimdi de çirkinde sıra:

Sakarya Büyükşehir Belediyesinin önceki yönetimince Dünya Şampiyonasına hazırlık olması için Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışmaları yapılmıştı. Bu organizasyon için yurt dışından onlarca yabancı sporcu ve yöneticinin uçak biletlerini, transferlerini ve otellerini karşılayan belediye yöneticileri, yarış sonunda Türk Bisiklet Sporcuları’na bir kumanya dahi vermemişti. Yarış bitiminde yabancı sporcular otellerinde duşlarını alıp yemeklerini yerken bizim kendi çocuklarımız olan Türk Bisiklet Sporcuları Ayçiçeği Vadisi karşısında bulunan marketin önünde atıştıracak bir şeyler almak için kuyruk oluşturmuşlardı.

Yapılan onca güzel işi böylesi basit sayılacak bir hareketle batıran dönemin belediye yöneticileri şükürler olsun ki artık yoklar. Dünya Şampiyonasına da çok az bir zaman kala belki bugün bunları konuşma zamanı değil ama eskilerin hatalarını tekrarlamamak, bir çuval inciri berbat etmemek için bu organizasyonda vatandaş sporcularımıza insanî bir değer verilmesini bekliyoruz vesselam!..