​GÜNDEMİ SARSMAK

Neşe BERBER 27 Kas 2017

Neşe BERBER
Tüm Yazıları
Geçtiğimiz hafta yaptığımız bir haber gündemi bir hayli sarstı: CHP'li Büyükçekmece belediyesinin kamuoyunda Albatros Parkı olarak bilinen alanı bölge halkının itirazına rağmen imara açması ile ilgili olarak Belediye Başkanı Hasan Akgün ve encümen üyelerine soruşturma açılmasına izin verildi.

Geçtiğimiz hafta yaptığımız bir haber gündemi bir hayli sarstı: CHP'li Büyükçekmece belediyesinin kamuoyunda Albatros Parkı olarak bilinen alanı bölge halkının itirazına rağmen imara açması ile ilgili olarak Belediye Başkanı Hasan Akgün ve encümen üyelerine soruşturma açılmasına izin verildi. 

Haberin detaylarına tekrar girmeyeceğim. Türkiye'nin YeniBirlik'ten öğrendiği imzamı taşıyan haberin etkisi bir hayli geniş oldu.

Başta CHP olmak üzere, hemen her siyasi partiden gelen aramalar sayesinde telefonum susmak bilmedi… 

Tesadüf bu ya, haberin yayımlandığı gün, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul'daydı. 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün Twitter'dan paylaştığı fotoğraflardan da anladık ki, program dışında bir ziyaretle Büyükçekmece ilçesine gitmiş Kılıçdaroğlu. Yine fotoğraflardan anladık ki, Akgün hararetli bir şekilde CHP Genel Başkanı'na plan ve projelerinden söz ediyor. Artık konu ne idi veya ne konuşuldu bilmiyoruz. Ama sanırım Albatros haberimiz Kılıçdaroğlu'nun bu ziyaretinde etkili oldu.

Öte yandan Ankara'da belediye başkanları ile bir araya gelen Kılıçdaroğlu'nun toplantısında da ana konu Büyükçekmece ve Albatros olmuş. Ankara’dan gelen bilgilere göre gün boyu haberimiz CHP gündemini meşgul etmiş.. Kemal Kılıçdaroğlu'nun belediye başkanları ile görüşmesinin ana konusu iskan sorunları.. Kılıçdaroğlu belediye başkanlarını konunun hassasiyetine binaen dikkatli olmaları konusunda uyarmış.

Bu arada fısıltı gazetesi durur mu? 

Olanca hızıyla kulaktan kulağa yeni haberleri fısıldamaya devam ediyor. Bizim fısıltımız da CHP içinden geldi. İddia o ki, Hasan Akgün yeniden aday olmak için can atmakta. Amma velakin iddialara göre CHP içinde hiç kimse Büyükçekmece'de artık kendisini görmek istememekte. Dolayısıyla yeniden aday olmasını istemiyorlar. Bu son haberler de Akgün’ün yeniden aday olmasını zorlaştırıyormuş. Ha bu arada başkanın basın danışmanlarından biri  benim bir arkadaşıma haberin çıktığı gün ‘çok üstümüze geliyorlar’ demiş… 

Beni aramadığı için kendisine cevap veremedim.. Aracıları da sevmem…

Sayın danışman üstünüze gelmek gibi bir niyetim yok .. Sadece belgeli haber yapıyorum.

Son günlerde adı kamuoyunda çokça geçen Albatros Parkı olarak bilinen bölgenin satışının iptaline soruşturma haberimiz, özellikle o bölgede yaşayanlar tarafından heyecanla karşılanmış. Aldığım telefonlardan da bunu gördük. Hatta öyle bilgiler geldi ki sanıyorum bu haberin devamını getireceğim.. 

Bekleyin…

Bir diğer noktamız İstanbul Beşiktaş.. Belediye Başkanı Murat Hazinedar yaptırdığı kamuoyu araştırmalarına devam ediyor, kulağımıza geldiği kadarıyla.. Hatta son ve "en sevilen belediye başkanı" olduğu sonuçları Kemal Kılıçdaroğlu’na götürmüş. Kılıçdaroğlu ‘evet haklısın öyle görünüyor' demiş.. Demesine de, sonuna bir 'ama’ ekleyerek.. 

Hazinedar'ın atladığı hususun partide aday gösterilebilmesinin birinci şartı olduğu konuşuluyor. O da CHP örgütü tarafından isteniyor olmak.. İddialar, CHP örgütünün Hazinedar’ı kesinlikle aday olarak görmek istemediği yönünde.. Öte yandan Beşiktaş Belediyesi meclis üyelerinden birinin İYİ Parti’ye geçtiği ve İYİ Parti için bina alacağı dilden dile yayılan söylentilerden.. Meclis üyeleri de ‘Bu para nereden geliyor? Nasıl bir gücü var da bina alabiliyor? Kim destekliyor?’ sorularını dilden dile yayıyor.. Son bir iddia meclis üyelerinden önemli bir isim kendisine destek veriyor..

2019 Mahalli İdareler seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni alacaklarını iddialı ifadelerle söyleyen Kılıçdaroğlu, ayrıca "2019'da Adana, Mersin, Balıkesir, Bursa dahil Büyükşehirleri alacağız.’ deyince sanırım buna belediye başkanları epeyce inanmış.. Öyle ki, aralarında kıyasıya bir yarış başladı. 

Sözün özü, CHP’de anlaşılan yoğun günler belediye başkanlarını bekliyor… Herkes yeniden aday olmanın hayali peşinde.. Tabii ki ilçe başkanları da benzer hayalleri kuruyor.

Delege seçimlerindeki usulsüzlükler YSK'dan döndü!

Son bir detay.. Akşam'dan Ercan Öztürk'ün haberi de dün gündemde yankı buldu.. Buna göre; İstanbul İl Başkanlığı, mahalle delege seçimlerinde üyelerin oylarıyla kazanan listeyi tanımayarak kendi hazırladığı listeyi Bahçelievler 1. Seçim Kurulu’na gönderdi. Bunun üzerine CHP üyesi Mehmet Ali Özkan, dilekçeyle itiraz etti. YSK, seçim sonrası hazırlanan listeyi ‘Tam Kanunsuzluk’ olarak niteleyerek iptal etti.

Diğer taraftan, Beşiktaş Belediyesi’nde çalışan 200 taşeron işçi delege seçimleri için partiye üye yapıldı. İtiraz sonucunda işçilerin üye olurken verdikleri adreslerin Beşiktaş dışında olduğu tespit edildi. Önce üyelikler düşürüldü, ardından da kaymakamlık, yanlış adres beyan için işçilere 1038’er lira ceza kesti. Belediye cezayı ödeyeceğini sözünü verdi. 

Ne diyelim, klasik CHP.