Vakıf Katılım web

GİDİYOR GİTMEKTE OLAN!

Fehmi KETENCİ 02 Nis 2022

Fehmi KETENCİ
Tüm Yazıları
Birinci konu Türk futbolunun genelini etkilemesi açısından çok daha önemli ve yorumlamaya açık bir konu idi.

      Geçtiğimiz hafta “Vah Futbolum Vah” başlığı altında yazdığım yazıda anlatmaya çalıştığım ve son yaşananları yorumladıklarım;

      Birincisi; MHK Başkanının belli ki TFF’nin desteğinde ve ellerine yüzlerine bulaştırdıkları hakem operasyonu.

      İkincisi ise; Ali Koç’un seçimi kazanıp büyük bir şov ile Aziz Yıldırım’dan devraldığı Fenerbahçe Başkanlığı döneminde yaşanan sportif başarı-başarısızlığının yanı sıra yapılanma konusundaki acemilikler.

      Birinci konu Türk futbolunun genelini etkilemesi açısından çok daha önemli ve yorumlamaya açık bir konu idi. MHK-TFF ve Süper Lig Hakemleri arasında yaşanan, yaşatılan, akıllarda kalan soruların hala yanıtlanamadığı ve oldu bittiye getirilen, hakemlerin görevden el çektirilme operasyonu ve bu konuda yaptığım kısa yorumlardı.

      Spor konusunda yazacak çok şey var ama, asıl iki konuyu öne çıkarmam gerekti.

      Birincisi; futbolumuzda iyice kendini hissettirmeye başlayan yönetim zaafı.

      Kısa ve net; Türk sporunun en önemli dallarından biri olan Türk Futbolu TFF yönetiminde güven vermiyor, hiç de iyi yönetilmiyor.  Alelacele ve nedenini hala açıklayamadıkları Hakem Operasyonu’nun TFF Tahkim Kurulu’ndan geri dönmesi ve kararın iptal edilerek hakemlerin göreve iade edilmeleri. Artık iş daha da karmaşıklaştı. Bu durumda TFF ve MHK na yapacak hiç belli değil ama Tahkim Kararı da yolk sayılamazdı. Bu arada, yaşanan bu hakemler sorununun çözümsüzlüğünde Süper Lig Şampiyonluğu için olmasa da, sıralamalar için olanca hızıyla devam ediyor. Üstelik, peşpeşe iki önemli derbi karşılaşmasının oynanacağı kiritik haftalarıyla.

      Futbolumuzu getirdikleri durumun en net görüntüsü; Dünya Kupası elemelerinden başarısızlıklarla ayrıldıktan sonra FIFA’nın yeni Ülkeler Sıralaması Değerlendirmesi’ne göre, sıralamada dört sıra daha gerileyerek, tarihimizde ilk kez kırkıncı sıranın gerisine 43. sıraya düşmemizdir. El birliği ile yaptığınız bu.

      Almanya’da üst düzey başarısı olmayan Stefan Kuntz ve TFF’nin milli takımlardan sorumlu yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop’a teslim ettiğiniz Ulusal takımımız ve varılan sonuçlar. Rakamlar yalan söylemiyor.

      Siz ise, nelerle uğraşıyorsunuz.

      Peki şimdi ne olacak!.

      Şu hakemler meselesinin arkasında neler var asıl onu açıklayın. Söylentiler iyice ayyuka çıktı. Biraz cesaret; TFF, MHK, KBV / Kulüpler Birliği Vakfı, söylentilerin merkezine yığılmaya başlayan diğer etkeneleri açıklayın, kafaları rahatlatın. İşin en kötü yanı ise; FIFA ve UEFA nezdinde iyice rezil olduğumuz.

      Artık hiç kimse karnından konuşmasın..

      İkincisi konu ise; Türk futbolunun marka değeri en yüksek, büyük takımlarından Fenerbahçe’de son yaşananlardaki belirsizlikler tüm hızıyla sürüyor. Başkan Ali Koç yaşadığı kararsızlıklarına devam ediyor. İsmail Kartal’ın Yönetim Kurulun’un kucağına bıraktığı kadro dışı bırakılanlar-pardon izinli sayıldıkları söylenen-Özil ve Ozan Tufan sorunu hala ateş topu gibi. Ortada bir hata var ama, bunu kimin yaptığı belli olacak tabii ki. Ama görünen bir şey var ki, şimdilik umut bağlanan ikincilik meselesinın sonucu beklenmektedir ve gördüğümüz anlayabildiğimiz kadarıyla da, o bekleniyor. Koca Fenerbahçe’de nelere ve kimlere bel bağlandığını bazıları görmek istemiyor ama taraftar bunları bir kenara yazmaktadır.

      Ve asla unutulmayacak olan bir başka şey daha var ki, bu çok daha önemli Fenerbahçe’de “Ünlü futbolcu hazımsızlığı” bu konuda deneyimli olan İsmail Kartal ile yeniden hortladı hortlatıldı gibi.

      O zaman, Sayın Ali Koç’a soralım, Mesut Özil’i neden gidip aldın? Apar topar bir kararla İngiltere’ye kiraladığın Ozan Tufan’ı neden geri getirdin? Nedeni açıklamakta zorlandığınız bu kadro dışı bırakma gibi yanlışlığı neden izin verdiniz?

      TFF Süper Lig Kulüplerinin transferlerde menajerlere ödediği ücretleri açıklamış. Fenerbahçe; 6.526.978,65 Avro + 7.891. 516,59 TL. Ile menajerlere ödenen ücretlerle birinci sırada.

      Kulübü, miras olarak aldığınız borçlardan kurtarmak için gösterdiğin çabalara söylenecek bir şey yok. Ancak, transferler, hoca seçimlerindeki tutarsızlıklar, sportif başarısızlıklar ve şampiyonluk yarışında lider Trabzonspor’un 17 puan gerisinde ligin bitimine sekiz hafta kala yarışa havlu atan ve lig ikinciliğinde teselli arayan bir Fenerbahçe yaratmak. Bu güne gelişin sorumlusu sizsiniz Sayın Ali Koç!