GELDİ MİLLİ MAÇ ARASI

Fehmi KETENCİ 05 Eyl 2019

Fehmi KETENCİ
Tüm Yazıları
"Nev'i şahsına münhasır" ligimizde, ileriki haftalarda neler değişir pek belli değil ama, biraz çalkantılı olacak gibi, diyerek geçtiğimiz haftaki yerde bıraktığımız, adına "Nev'i şahsına münhasır" dediğimiz, 2019-2020 SporToto Süper Ligi, Cemil Usta Sezonu'nda üç haftadan sonra bir haftalık Milli Maç arasına girdi. Şimdilik liglerimizle ilgili son duruma değinen pek fazla bir şey yazamayacağız.

Lige iki karşılaşmada aldığı iki galibiyet ve altı puanla giren lider durumundaki Fenerbahçe, üçüncü hafta kendi sahasında rekor taraftarı önünde, lige iyi başlayan Trabzonspor’la zorlu bir karşılaşmaya çıktı. İki takımın da lige hazır oldukları görüntüsü verdikleri bu maçta, hem tribünde hem de televizyonları başında izleyenlere çok keyfli bir karşılaşma izlettiler. Karşılıklı iyi mücadele ettiler. Sahada maçın genelinde daha üstün görünen Fenerbahçe olmasına, birçok gol pozisyonundan yararlanamamasına karşın

1-0’lık galibiyeti koruyamadı, oldukça üstün göründüğü maçta Trabzonspor ile 1-1 berabere kalarak, iki hafta sonra aldığı bir puanla yetinmek zorunda kaldı, Liderliğini üçüncü hafta karşılaşmasını da galibiyetle kapayarak üç maçını da kazanarak, puanını dokuza çıkaran Alanyaspor’a bıraktı ve ikinci sıraya indi..

Ligde üçüncü hafta sonrasındaki sıralama şöyle; Alanyaspor üç maçta üç galibiyet ve dokuz puanla lider, Fenerbahçe; üç maçta iki galibiyet, bir beraberlik ve yedi puanla ikinci, Denizlispor; yedi puan ve averajla üçüncü, Rizespor yedi puan ve averajla dördüncü, Trbzonspor ise; beş puanla beşinci durumda. Üç maçta sıfır puanlı Gençlerbiriliği ise son sırada. 

“Nev’I şahsına münhasır” süper ligimizde Milli Maç arasına girmeden önceki üç haftalık görüntü bu durumda. Aslında bu hafta; ilk üç hafta sonundaki yazı konumuz; hakemlerimizin gösterdikleri performanslarla ilgiliydi ama, Milli karşılaşma nedeniyle bu konuda söylemek istediklerimizi gelecek haftaya öteledik. Ligde üç hafta geçmiş olmasına rağmen bu konuda anlatacak ve yazılacak o kadar çok şey var ki. Görünen o ki; hakemlerimiz için de, “Nev’I şahsına münhasır” bir lig olacak,

Şimdilik süper ligimiz ile ilgili söyleyeceklerimizi haftaya bırakalım ve bu hafta EURO 2020 ile ilgili olarak Milli Takımımızın grupta yapacağı beşinci maçımıza bakalım.  

Bilindiği gibi, Mili Takımımız, EURO 2020 H Grubu Elemeleri’nde bu hafta Andorra ile 07 Eylül Cumartesi saat; 21.45’de Beşiktaş Park Stadyumu’nda karşılaşacak.

EURO 2020 H Grubundaki durumumuzu şöyle bir kez daha hatırlatalım; Fransa; dört karşılaşmada üç galibiyet ve bir mağlubiyet (bu mağlubiyeti Milli Takımımızdan aldı), toplam dokuz puanla lider durumunda, Ulusal Takımımız; dört karşılaşmada üç galibiyet, bir mağlubiyet ile (bu mağlubiyeti İzlanda’da deplasmanda aldık) toplam dokuz puanla ikinci sırada, İzlanda aynı puanla üçüncü, altı puanlı Arnavutluk dördüncü, üç puanlı Moldova beşinci ve grupta puansız Andorra sonuncu durumda.

Kısacası; Grupta cumartesi günkü rakibimiz; dört karşılaşmada hiç puan alamayan Andorra, kolay bir rakip gibi görünüyor olsa da, hiçbir karşılaşma oynanmadan kazanılamıyor. O nedenle, rakip ne kadar zayıf halka gibi görünse de yine de dikkatli olmak gerekiyor. Teknik Direkörümüz Şenol Güneş’in bunun bilincinde olduğuna inanıyoruz.

Yıllardır kapısından döndüğümüz Avrupa ve Dünya Kupaları konusunda bu kez mutlaka yüzümüzü güldürecek bir şeyler yapmamızın zamanı geldi de geçiyor. Birçok hayal kırıklığı yaşadık. Umut bağladığımız teknik adamları değiştirdik ve sonunda bize hep hüsran kaldı. Şimdi yeni bir jenerasyon yakaladık ve deneyimli yıldızlarımızla harmanlanan, oldukça genç ve umutveren bir Milli Takımımız, ülkemize ilk ulusal başarıyı kazandıran bir Teknik Direktörümüz var.

Ben şahsen, Şenol Güneş’e ve oluşturduğu Milli Takımımıza güveniyorum. Yüzümüzü güldüreceklerdir.

 

 

 

.