GELDİ Mİ YİNE MİLLİ ARA!

Fehmi KETENCİ 10 Eki 2019

Fehmi KETENCİ
Tüm Yazıları
Geçtiğimiz haftalarda genel değerlendirmeler arasında şöyle bir bilgiyi hemen hemen her yazımda bir yerlere sıkıştırmıştım.

     Şöyle demiştim: Bu ligde şu anki görüntüye pek aldanmamak gerek. İlk on sırada yer alan takımlardan biri bir galibiyetle bu lig sıralamasının altını üstüne getirir.

      Nitekim öyle de oluyor. Sportoto Süper Ligi, Cemil Usta Futbol Sezonu’nun yedinci haftasını geride bıraktık. Lider Alanyaspor, İstanbul deplasmanında son haftalarda pek de iyi gitmeyen Beşiktaş’a beklenmedik şekilde 2-0 yenildi. Aynı puanda kaldı ama liderliğini bu hafta da koruyabildi.

      Şampiyonluk adaylarından; bu yıl geçen yılki görüntüsünden çok farklı bir sezon girişi yapan Fenerbahçe, kendi evinde Antalyapor’a 1-0 yenildi ve ikinci sıradaki yerini kaybederek cepte olan on bir puanı ile birden bire beşinci sıraya geriledi.

      Galatasaray, sıkıntılı günlerinin arasında deplasman galibiyetiyle ferahlamaya çalışıyor. Pek de iyi olmayan bir oyunla Ankra’da Geçlerbirliğini 1-0 yendi ama on puanıyla sıralamada onuncu sırada kendine yer bulabildi.

      Bu haftaya kadar hiç de iyi bir görüntü sergelemeyen Beşiktaş, bu hafta lider Alanyaspor’u kendi evinde 2-0 gibi net bir skorla yendi. Hem kendi içindeki sarsıntıyı birazcık olsun sonraki haftalara öteledi ama bir süredir tartışılmaya başlanan teknik direktörünün sıkıntılarını ortadan kaldırmadı. Ama en azından oldukça sıkıntı yaratan bir durumu ortadan kaldırdı. Bu haftaya başlarken düşme hattında olup taraftarlarını oldukça endişelendiren Beşiktaş, Alanyaspor galibiyetinden aldığı üç puanla, birden bire on ikinci sıraya yükseliverdi.

      Lig zirvesinde bir süredir lider olan Alanyaspor, Beşiktaş’a yenilmesine rağmen elindeki on dört puanıyla hala birinci sırada ama; geriden depara kalkmış gelen, haftayı galibiyetle kapayan, on iki puanlı; Sivasspor, Trabzonspor ve Konyaspor’un performanslarından kendini pek de rahat hissetmeyecektir. Ayrıca; arkalarındaki on bir puanlılar; Fenerbahçe, Başakşehir, Antalyaspor ve Gaziantep BB’yi de gözardı etmemeli.

      Yansıyan fotoğrafa göre, önceki haftalar oldukça iddialı olarak dile getirdiğimiz bir süre daha burada yazacağım galiba. Gelecek haftalarda alınacak galibiyetler bu sıralamada köklü değişikliler yapmaya devam edecek. Bu ligde köprülerin altından daha çok su akacak.

      Ligdeki son durumumuz bu. Bu arada hakemlerimiz her hafta olduğu gibi konuşulmaya devam ediliyor. Pek de düzelecekler gibi görünmüyorlar. Hala hatalar yapmaya devam ediyorlar. Hakemlerin yönetimini üstlenmişler ise hakemlerin bu durumunu sadece seyrediyorlar. Ne yapmak istedikleri değil ne yapacaklarından futbol dünyası oldukça endişeli. Ayrıca hala kafalardaki soru işaretleri giderilememiş, nedeni çok da net anlatılmamış veya anlaşılamamış Milli Hakem Suat Aslanboğa’nın hakemlik sözleşmesinin iptal edilmesi konusu. Bu nereye varacak bekleyelim görelim. olayın hakemler arasında huzursuzluk yarattığı bilgileri giderek yoğunlaşmaya başladı çoktan.

      Allahtan bu hafta Süper Ligde Milli maç arası var da söylenenler şimdilik bu hafta sonrasına ötelenmiş durumda. Ama bir gerçek var ki; hakemlerimizin sorunlarına mutlaka bir çözüm bulunmalı. Maçları yönetirken kafaları pek de rahat değil!.

      Bu hafta, 2020 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası H Grubu’nda Cuma ve Pazartesi geceleri iki karşılaşmamız var. Grupta averajla lider durumundayız. Deplasmanda 2-0 yendiğimiz dördüncü sıradaki Arnavutluk’la, kendi sahamızda, aynı puanla zirveyi paylaştığımız ve evimizde 2-0 yendiğimiz Fransa ile deplasmanda karşılaşacağız. Maçlar oynanmadan kazanılmıyor ama bu iki karşılaşma gruptaki geleceğimiz açısından çok önemli. Şu ana kadar oldukça iyi giden genç bir ulusal takımımız ve bu işi başarabilecek iyi bir teknik direktörümüz var.

      Umarım ligimizde yaşananlar, iyi bir yola girmiş olan Ulusal takımımızı etkilemez ve bu iki maçımızdan alnımızın akıyla çıkarız.

      Ulusal takımımıza, Arnavutluk ve Fransa karşılaşmalarında başarılar diliyorum. Başaracaklarına da inanıyorum.