GARDAŞLAR DOKTOR BEKLİYOR

Güngör YAVUZASLAN
Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Kazakistan, Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan ve Gürcistan'da sürekli yardım etkinlikleri düzenliyor.

Kazakistan ve Azerbaycan'da yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan 4 Türk vatandaşı, Sağlık Bakanlığının gönderdiği ambulans uçakla yurda getirildi. Bunun yanında Türkiye, Kazakistan ve Kırgızistan’a yardım uçakları gönderiyor. 5 Temmuz tarihinde Azerbaycan’a uçak gitmişti. Türkiye bugüne kadar kardeş ülke Azerbaycan’a 30 solunum cihazı (ventilatör), 55 bin tulum, 50 bin N95 maske, 100 bin cerrahi maske, 5 bin gözlük, 200 bin eldiven ve virüsün tedavisinde kullanılan toplam 40 bin kutu çeşitli ilaç gönderdi. Türkiye, Irak’a gönderdiği yardım uçağını Bağdat’ın ardından Türkmen şehri Kerkük’e de indirdi.

TÜRK DÜNYASI SESSİZ KALMADI

Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Kazakistan, Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan ve Gürcistan’da sürekli yardım etkinlikleri düzenliyor. İstanbul’da STK’lar; KATEAD Kazak Türkleri Eğitim ve Araştırma Derneği, Dünya Kazak İşadamları Derneği, Hoca Ahmet Yesevi İlim ve İrfan Vakfı, Kazak Türkleri Vakfı ile Kazakistan’dan Ayın Nuru Derneği yardım çalışmalarına devam ediyor. Türkiye merkezli çalışan Avrasya Türk Dernekler Federasyonu salgınla ilgili ilk günlerden itibaren yardım çalışmalarına devam ediyor. Yurt dışındaki Iraklı Doktorlar Derneği Türkmen doktorların çalışmaları ile yardım çalışmalarına hiç ara vermedi.

TEK UMUTLARI TÜRKİYE

Azerbaycan’da günlük vaka sayısı 25 Mayıs tarihine kadar 1000’in altında iken 8 Haziran’da 2000’nin üzerine çıktı Temmuz itibariyle 4000 sınırına dayanmış durumda. Kazakistan vaka sayısı 21 Haziran’da 1000’in üzerine çıkarak 17.841 olan toplam vaka sayısı 11 Temmuz’da 56.455’e dayanmış durumda. Kırgızistan’da da 28 Haziran’da 4.513 olan vaka sayısı bu hafta itibariyle 9.910 seviyesine geldi. Özbekistan’da ise vaka sayısı 12 bini geçti.  Türkiye’den gelen her yardım can simidi olsa da GARDAŞLAR UZMAN DOKTOR istiyor. Türk Dünyası “ağabey devlet” olan Türkiye’nin korona ile mücadelesindeki başarısının kendilerine de ulaşmasını istiyorlar.

Cumhur İttifakı ile şekillenen Türk Devlet aklı ‘’YETİŞ GAVİM GARDAŞ’’ diyen soydaşlarımıza sessiz kalmayacaktır.