​GALATASARAY VE FENERBAHÇE BU SEZONU YOK SAYIYORLAR!

Süleyman KORKMAZ
Tüm Yazıları
Başkan Aziz Yıldırım'ın sokakta görse tırsıp üç günlük yola kaçacağı kendisinden en az yarım metre daha uzun bir öğretim görevlisine ağır çekim halinde attığı talihsiz tokada en sert direniş gösteren Erman Toroğlu hocamı tebrik etmeyi görev kabul ediyorum.

Başkan Aziz Yıldırım’ın sokakta görse tırsıp üç günlük yola kaçacağı kendisinden en az yarım metre daha uzun bir öğretim görevlisine ağır çekim halinde attığı talihsiz tokada en sert direniş gösteren Erman Toroğlu hocamı tebrik etmeyi görev kabul ediyorum. Ancak hem bu olay hem de Fenerbahçe’nin ligdeki performansı belli etti ki, Kanaryalar bu sezonu yok sayıyorlar. Baksanıza aynen daha önce yazdığımız gibi Dick Advocaat son maçlarını oynatıyor. Aykut Kocaman hocamız da yeni görev alanı Fenerbahçe için kolları sıvayıp transfer görüşmelerine başladı bile… Aykut hocanın olacağı yerde başarı elbet gelecektir ama nasıl olacak bunu yeni sezonda ömrü olanlar görecek…

Sadece Fenerbahçe değil, Galatasaray da sezonu yok sayıyor. Kasımpaşa ile yapılan maçta tribünde idim bir takım bu kadar kolay teslim olmaz. Direnmek için bir şeyler yapar. Takımda Podolski ve Sneijder gibi büyük yıldızlar yeni starlar var ama rakip kalede çekilen tek şut ve atılan tek gol var. Galatasaraylı taraftarların morallerini alt üst eden bir yenilgi yaşandı ama tedbir yok. Teknik direktör Igor Tudor’un kapasitesini ve kafasındaki düşünceyi az çok biliyoruz. Başkan Dursun Özbek yaptıklarıyla tarihe geçecekken alınan kötü sonuçların kurbanı oldu diye düşünüyorum. Dursun Özbek ile Galatasaray aslına büyük adımlar attı ama iyi işler de kötü sonuçlar sebebiyle güme gitti…

Fenerbahçe’de Lens’i öve öve bitiremiyorlardı şimdi satılacakların başına konulmuş durumda… Kısmete bakın ki, Fenerbahçe şimdi Galatasaray’ın 2000 doğumlu genç yıldızı Atalay Babacan’ın peşine düştü. Sergen gibi yetenekli, Alex kadar teknik, Hagi gibi zeki bir usta diye övülen Galatasaraylı Atalay’ı kalan iki maçta Galatasaray oynatıp da taraftarlarına tanıtır mı yoksa tıpış tıpış Fenerbahçe’ye gider orada yeni bir yıldız olarak futbola kazandırır mı onu bilemiyoruz…

Beşiktaş çok Talisca’lar bulur ama

O bir daha böyle kulüp bulamaz!

Beşiktaş’tan ayrılma durumları söz konusu olan Talisca kulübü Benfica’ya  dönmek için kafa karıştırmaya başladı. Fenerbahçe ile yapılan maçta kendisinden beklenenleri gösteremeyen, yeteneği ve kapasitesini kendisine saklayan Talisca Beşiktaş’ı çok arayacak ama bizce böyle vefalı taraftarı müthiş desteği bir daha bulamayabilir.

Kendisinin 10 numara olmadığını ama Şenol Güneş’in onu oynatmak için yeni bir pozisyon bulduğu konuşuluyor ve bu başarı alkışlanıyor. Biz de Şenol Güneş hocamızın takımına ve futbolcularına hakim olduğu görüşünü taşıyoruz. Onunla Talisca’dan daha iyi şeyler beklerdik ama bunu yaptı mı hayır.

Geride kalan dönemde ondan farklı bir şey beklemek pek mümkün görünmüyor çünkü ayrılmak üzere planlarını yapmış bir hali var.

Sadece Talisca değil Beşiktaş’ta daha büyük işler yapması gerekirken geri geri giden ve beklenenin gerisinde kalan Cenk Tosun gibi bir golcünün durumu da düşündürücü. Cenk gibi yetenekli ve üstün meziyetlere sahip bir futbolcunun gerilemesi sadece Beşiktaşlıları değil golcülere özel bir merakı olan bizim gibi insanları da üzüyor.

Şenol Güneş hocamızın hep başarıları ve kazanımları konuşuluyor ama bizim aklımıza Gökhan İnler geliyor. Bu yetenekli futbolcu kulübeye mahkum bırakılmadı mı? Gökhan İnler’in kazanılması gerekmez miydi?

Vincent Aboubakar’ı performansını ve başarısını alkışlarken Gökhan gibi yetenekleri unutmak bize yakışır mı?

Bursaspor sahipsiz mi bırakıldı?

Bursaspor her zaman kaliteli yöneticilere sahiptir. Şimdi ki yönetiminin de kalitesinden ve takıma olan desteklerinden eminiz. Ancak yeşil-beyazlı kulüpte olmayacak şeyler yaşanıyor. Gelen 5 atıyor giden 6, ne oluyor bu büyük kulübe böyle? Pek çok yıldızı Türk futboluna kazandıran ve her takımın zorlu bir deplasman olarak gördüğü Bursaspor böylesine acı sonuçları kabullenmesine şaşırıyorum…

Böylesine büyük bir takımın ve böylesine mükemmel bir şehrin takımının böylesine üzücü sonuçları doğal karşılamasına kim şaşırmaz ki?

Eksiklik teknik ekip de ise bunun en kralını yine Bursaspor bulur. Hatta bu takımı yönetecek çok daha önemli isimler belki de görev bekliyorlar.

Ama kulüp sanki şu anda sahipsizmiş gibi ki üzücü olan durum bu? Bursaspor’u en kısa zamanda eski ve güçlü günlerine dönmesi hepimizin en büyük dileği…

Trabzonspor yeni planlar yapmalı

Artık bu sezon geçti yani geçmek üzere… Trabzonspor’un yeni sezon hazırlıklarına bugünden başlaması lazım. Bordo-mavili takımın sadece yabancılarını yenilemesi yetmez. Karadeniz’in futbolcu fabrikası olan şehirleri taranmalıdır. Ordu, Giresun başta olmak üzere Trabzonspor’a seve seve futbolcu verecek çok şehir var. Bu büyük takımda futbol oynamak için can atan çok sayıda da futbolcu olduğuna inanıyorum.

Trabzonspor yönetiminin başındaki sayın Muharrem Usta’nın ne kadar büyük bir aşkla başkanlığı yaptığını bilenlerdeniz. Ersun Yanal gibi hayatını futbola vermiş başarılı bir teknik adamla el ele vererek yeni planlar yapmalı ve kulübü fazla borca sokmadan gereken her şey yapılmalı.