GALATASARAY NEREYE KOŞUYOR!

Adil YILDIZ 26 Oca 2022

Adil YILDIZ
UEFA Şampiyonu ve süper kupayı kazanmış, tarihinde birçok başarıya imza atmış olan Galatasaray Spor Kulübü bu sene düşme potasında!

UEFA Şampiyonu ve süper kupayı kazanmış, tarihinde birçok başarıya imza atmış olan Galatasaray Spor Kulübü bu sene düşme potasında!

Gençleştirme parolası ile sezona başlayan Cim Bom, yeni bir yapılanma süreci diyerek bu sezon her mağlubiyetten sonra bu söylemlerinin arkasına sığındı.

Taraftarda bu söylemi kabul etti. Sezon başında mağlubiyetlerine göz yumdu.

Fatih Terim’in olduğu yerde yanlış işler olmaz diyerek takımına sahip çıktılar. Romanya’dan adı şanı belli olmayan iki futbolcu alındı (Cicaldau ve Morutan). Hem de ne paraya (3.5 milyon Euro) Galatasaray’ın geleceği diye!

Avrupa’da hiçbir başarısı olmayan iki yetenek diye balıklama atladılar. Belki iyi futbolculardır ancak biz daha bir şey görmedik.

Yeni seçilmiş başkan Burak Elmas geçmiş yönetim ile arası nane limon olan Fatih Terim ile hemen sözleşme yeniledi.

Seçimde elinde büyük bir kozdu çünkü Fatih Terim!

Rahmetli Mustafa Cengiz başkanlığı döneminde beraberindeki Abdürrahim Albayrak, Yusuf Günay ve yönetimi 14 milyon Euro kasada para bıraktılar iddiası içindeler.

Peki, bu para Romen futbolculara mı harcandı? O zaman çok yazık çok.

Saha içinde başarı gelmeyince yönetimde de çatlak sesler çıkmaya başlayınca Galatasaraylı taraftarların İmparatoru Fatih Terim’i “On dakikalık” görüşme sonucunda gönderdiler!

Kaldı ki Burak Elmas’ın kayınpederi o dönemin başkanı Faruk Süren Fatih Terim’e 6-0 Fenerbahçe yenilgisinden sonra bile sahip çıkmış ve sonunda Avrupa şampiyonluğu gelmişti.

Sürdürülebilir olmak, taşın altına elini sokmak gelen tepkilere göğüs germek liderlikle olur!

Ancak başkan bunu yapamadı. Fatih Terim ile yollar ayrıldı.

Şimdi sosyal medya çalkalanıyor. Taraftar psikolojisi ve rakibi Fenerbahçe bu duruma düştüğünde nasıl alaycı tavır takıntılarsa, Fenerbahçe taraftarlarına yeni bir eğlence çıktı sayende…

Twitter da Hashtag açılarak “kümeye” en çok “trend topic” oluyorsunuz…

Kalan maçlara bakıldığında Galatasaray’ın hiç de iç açıcı maçları yok. Koskoca Galatasaray Spor Kulübünü bu şekilde yönetmeye kimsenin hakkı yok başkan!

Sizinle bir anımı paylaşayım.

Rahmetli Turgay Şeren hocam anlatmıştı:

“TSYD’de oturuyoruz. Hocam dedim. Fenerbahçe ile Galatasaray hatır şikesi yaptı mı diye:

Yüzüme baktı “evet” dedi.

Nasıl oldu diye devam ettim. “O zaman Fenerbahçe’nin başında Ziya Şengül kardeşim vardı.” Ben de Galatasaray’ın başındayım.

Yenilsek Galatasaray küme düşecekti.

Maçtan önce Ziya Şengül Futbolcularına demiş ki, “Sizlere maç konuşması yapmayacağım. Bu maçla ilgili taktik vermeyeceğim, Galatasaray küme düşerse bundan en büyük zararı Fenerbahçe görür..

O maç ne oldu diye sordum gülerek “1-1 berabere bitti” dedi.

Ziya Şengül sağ Allah uzun ömür versin. Turgay Şeren’in da mekânı cennet olsun.

Demem o ki; Galatasaray’ın maçı var, Şükrü Saraçoğlu Stadyumunda. Düşme korkusu o zaman kadar devam ederse Fenerbahçe Galatasaray’ın düşmesine izin verir mi vermez mi diye düşünüyorum!

Ezeli rekabet ebedi dostluk mu göreceğiz…

Futbol sadece sahada oynanmıyor!