​GALALAR YARIŞIYOR…

Aslı SERTDEMİR 27 May 2023

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Oscar geçti, Met Gala bitti, şimdi sıra Cannes'da...

Oscar geçti, Met Gala bitti, şimdi sıra Cannes’da... Bu yıl Cannes Film Festivali’nin kırmızı halı seremonisi, Met’i gölgede bıraktı. Dünyanın dört bir tarafından gelen konuklar, galaya şıkır şıkır hazırlanmıştı. Geçen yıllara göre, herkes daha bi şaşaalı daha bi gösterişliydi. Cannes, resmen Met’e özenmişti. Gotik, ilginç tasarım elbiseler tercih edenler bile vardı. Avangart kostümleri ile nam salmış Viktor and Rolf’un mavi elbisesini giyen, model Elsa Hosk göz kamaştırıcıydı. Ve tabi ki tesettürlü model Rawdah Muhammed, Robert Wun elbisesi ile bir hayli dikkat çekiciydi. Heidi Klum, Zuahir Murad elbisesi ile son derece iddialıydı.

Magnum dondurmaları, Cannes Film Festivali için Türkiye'den her yıl bir isim seçer. Bu sene dondurma standının başına Hande Erçel’i koymuşlar. Hakan Yıldırım, Hande için iki elbise tasarlamış. Mor elbisesini çok beğendim. Fakat turuncu elbisesi berbattı. Etiler barlarına minicik payetli elbisesi ile gelen, rüküş kızlar gibiydi.

Laf aramızda… Hande’nin fotoğraflarını ilk gördüğümde, Özge Ulusoy sandım. Ne olmuş o güzelim kızın yüzüne? Eski bazlama suratı bile şu halinden iyiydi. Çok mu zayıflamış, bişektomiyi mi fazla kaçırmış anlamadım.  

Şeytanın bacağını kıracak!

Eğri oturup, doğru konuşalım... Disney Plus yerli yapılarda bugüne kadar istediği başarıyı yakalayamadı. O büyük transferler, devasa bütçeler, milyonluk reklamların karşılığını bir türlü alamadı. Ama Disney Plus bu sefer şeytanın bacağını kıracakmış gibi görünüyor. Birkaç gün önce “Aktris” dizisinin fragmanını izledim. Dizinin konusu ilginç… Senaryoyu Hakan Bonomo kaleme almış. Hikaye dijital platform için biçilmiş kaftan. Bir de güzel işlenirse, tadından yenmez.  Dizide Pınar Deniz, “Yasemin” adında ünlü bir oyuncuyu canlandırıyor. Fakat geceleri başka başka karakterlere bürünüp, seri katil olarak karşımıza çıkıyor. Uraz Kaygılaroğlu ve Tolga Tekin de oyuncu kadrosunda yer alıyor. Tolga Tekin ilginç bir oyuncu… Şimdiye kadar canlandırdığı karakterlerde ne eksik ne fazlaydı. Hep dozunda… Adam girdiği her role sıkı sıkıya bürünüyor. Canlandırdığı en kötü karakterleri bile izleyene sevdiren, nadir oyunculardan. "Aktris"in yapımcılığını BKM üstleniyor. Yönetmen koltuğunda ise Soner Caner oturuyor. 

Notalar yaraları saracak…

Depremin yaraları sarılmaya devam ediyor. Bu kapsamda bir sürü etkinlik, organizasyon yapılıyor. Bunlardan biri de “Umut Notaları” projesi... “Metz Grand Est Ulusal Orkestrası,” 6 Temmuz Perşembe akşamı, saat 20.00'de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda özel bir konser verecek. Konser bilet geliri depremden etkilenen güzel sanatlar liselerine, konservatuarların müzik bölümlerine, eğitim alan öğrenci ve eğitmenlere verilecek. Müzik eğitim atölyelerinin kurulması, bölge orkestralarının yeniden yapılanmasına destek vermeyi de amaçlıyorlar. Aynı zamanda depremde enstrümanı hasar gören veya kaybolan öğrenci ve öğretmenlere, yeniden müzik enstrümanı alınması için İKSV Enstrüman Destek Fonu’na da para aktaracaklar. Fondan yararlanmak isteyenler…  www.iksv.org adresi üzerinden, 30 Mayıs 2023 tarihine kadar başvuru yapmayı unutmasın! İlgilenenler, konser biletleri bitmeden passo.com.tr alabilirler.