Vakıf Katılım web

FIRAT'IN DOĞUSU EN KRİTİK BÖLGE

İlnur ÇEVİK 03 Şub 2018

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
Haberler gelmeye devam ediyor…

Kobani’den Türkiye’ye geçmeye çalışan beş kişi cuma günü güvenlik kuvvetleri tarafından yakalandı…

Kobani kentinden, sınır hattındaki modüler beton duvardan Suruç ilçesine bağlı Yumurtalık Mahallesi'ne geçmeye çalışan kişileri fark eden 3'üncü Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı askerler, 'Dur' ihtarında bulundu. Güvenlik güçlerince yakalanan 5 kişi, sağlık kontrolünden geçirilerek, ifadelerinin alınması için İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

Bu bir kaçakçılık olayı da olabilir, PKK’nın sınırdan sızma faaliyeti de olabilir. Kişilerin elinde silah olup olmadığını bilmiyoruz ama Türkiye’de yandaşları tarafından silah temin etmeleri mümkün… Kobani’nin PKK’nın ana üslerinden biri olduğunu, Türkiye’de Ankara ve İstanbul’da canlı bombalı saldırılar yapanların buradan geldiğini, burada eğitim gördüklerini ve hatta bombalarını da buradan temin ettiklerini biliyoruz…

Bunun yanında Suriye’de Fırat’ın doğusunda sınır boyu her yer Türkiye için ciddi bir güvenlik tehdidi… Daha bir hafta önce PKK’lılar Kamışlı’dan Nusaybin’e taciz ateşi açmadılar mı?

2014 ve 2015 de hendek ve çukur eylemleri sırasında PKK’lı keskin nişancılar buralardan gelip Türkiye’de askerlerimizi öldürmediler mi?

Bu yüzden Afrin’den sonra Membiç harekatı gelmesi gerekiyor… Ama Fırat’ın doğusu da en az bunlar kadar önemli…

Türkiye buralara da el atmalı ve yakın gelecekte buralardan gelebilecek ve Afrin’den gerçekleşen PKK roket saldırıları gibi saldırılara hazır olmalı…