FETÖ'NÜN KARTLARI BİTTİ Mİ?

Avni ÖZGÜREL 05 Ağu 2016

Avni ÖZGÜREL
Tüm Yazıları
Fetullah Gülen'in bu günlerde neyle meşgul olduğunu bilmek için kahin olmaya gerek yok.. 'Hasar tesbiti yapıyor, yaptırıyor; elinde kalanları korumaya çalışıyor..

Fetullah Gülen’in bu günlerde neyle meşgul olduğunu bilmek için kahin olmaya gerek yok.. ‘Hasar tesbiti yapıyor, yaptırıyor; elinde kalanları korumaya çalışıyor.. ‘Öte yandan Türkiye’deki irtibat noktalarının koptuğunu düşünen de yanılır. Zira FETÖ ‘yedekli’ çalışan bir yapı..

Şu anda Pensilvanya’da 24 saat çalışan CIA destekli bir sekreterya bulunduğundan şüphe edilemez.  Sekreteryanın bence üç önemli görevi var: İlki ‘imam’ statüsünde ya da örgüt açısından kilit önemde olup Türkiye’den kaçanları maddi bakımdan destekleyip kendilerini terkedilmiş hissederek ‘çözülmelerini’ engellemek.. Örneğin örgütün Zekeriya Öz’e özel koruma–gerçekte gardiyan- gönderdiği bilgisi geliyor. Diğerlerine gönderilen mesaj da özetle şu: ‘Merak etmeyin, kısa süre sonra toparlanacağız, şimdi 15 Temmuz öncesinden daha güçlüyüz..v.s.’

Sekreteyanın ikinci görevi gözaltındakilere hukuki yardım, destek.. Böyle söyleyince avukat göndereceklerini falan düşünmeyin. Zira avukatın kimliği hakim tarafından darbecinin cemaat mensubiyetine kanıt olarak değerlendirilebilir. Sanıkların seçecekleri avukatların Atatürkçü/ CHP’li/ Asker emeklisi, yakasında Atatürk rozeti taşıyan v.b. nitelikte kişiler olacağı şimdiden söylenebilir.

Ancak muhtemeldir ki darbecilere esas yardım izleyecekleri strateji konusunda akıl vermek olacak.. Benimsenen yol ise şu : ‘Ne suçlama yapılırsa yapılsın hepsini inkar edin; izahınız ilk ağızda saçma bile gelse inkara devam edin. Elinizde silahla birini öldürdüğünüze dair fotoğraf, video ve tanık türünden üç farklı delil türünün üçü birden bulunmuyorsa korkmayın; Türk yargısında sonuç alamazsanız AİHM’de kurtulursunuz.. Gözaltında gözlem yapın, kim ihbarcılık, itirafçılık yapıyor, kim sağlam duruyor, bunları bildirmek için not edin..’

Bunun ötesinde örgütün bağlısı olup şimdilerde tasfiye çengeline takılma korkusuyla kendini geriye çekenlere gelince örgütün elinin onların yakasına uzanacağından kimsenin şüphesi olmamalı.. Hakim iseler, asker iseler, bürokrat iseler veya iş adamı… Örgüt hepsine yardım beklediğini duyuracak ve daha önemlisi, AKSİ HALDE KENDİLERİNİN FETÖ MENSUBU OLDUKLARINA DAİR BİLGİ KANITLARI SAVCILIKLARA VERMEKTE TEREDDÜT EDİLMEYECEĞİ BİLDİRİLECEK..

Özetle durum bu.. Sonuç olarak hükümetin işi hiç kolay değil. Zira durum karanlıkta merdivenden inme kalkan insan misali dikkat edilmediği takdirde ayakların boşluğa kayma riski var..