Vakıf Katılım web

FERZAN ÖZPETEK 'BİR NEFES GİBİ'Yİ ANLATTI

Sema SEZEN 15 Şub 2021

Sema SEZEN
Tüm Yazıları
Uluslararası arenada ülkemizin adını başarılarıyla duyuran ve özellikle İtalya ile aramızda kültür köprüsü oluşturan bir dünya sanatçısı yönetmen, senarist, yazar Ferzan Özpetek, kitabı 'Bir Nefes Gibi' ve sanat yaşamını anlattı

Boyner'in instagram sayfasında Can Yayınları iş birliğiyle, başarılı oyuncu Belçim Bilgin'in moderatörlüğünde binlerce hayranıyla buluşan Ferzan Özpetek, esprili bir dille Sezen Aksu'nun kendisine altı film için altı şarkı borcu olduğunu hatırlatarak Aksu'nun kalbinde ayrı bir yeri olduğunu belirtti. online okur – yazar buluşmaları kapsamında bilinmeyen yönlerini de anlatan Özpetek, İtalya'da beş yıl resim yaparak para kazandığı bilgisini paylaşarak hayranlarını şaşırttı.

Sadece sinema alanında değil, edebiyatta da güçlü kalemiyle okurların beğenisini kazanan Özpetek, İtalya’da da en çok satanlar listelerinde yer alan dört haftada 100 bin basılan “Bir Nefes Gibi" adlı romanının Fransa'da da satılmaya başlandığını duyurdu.

İtalyan ve Türk sinemasının dünyaca tanınan yönetmenlerinden ve aynı zamanda yazdığı romanlarla da çok satanlar listesinden inmeyen Ferzan Özpetek bu haftaki online söyleşinin konuğu olacak. Belçim Bilgin moderatörlüğünde gerçekleşecek söyleşi 13 Şubat Cumartesi saat 18:00’de Boyner Instagram hesabından canlı yayınlanacak.

"Bir Nefes Gibi"
Ferzan Öztepek, Can Yayınlarından okurlarla buluşan “Bir Nefes Gibi” kitabıyla okurlarını, Roma ile İstanbul, şimdi ile geçmiş arasında, iç içe geçen yaşamların ve yazgıların hükmettiği gizemli bir yolculuğa çıkarıyor. Et ve tırnak gibiyken yıllar önce meydana gelen bir olayla yollarını ayıran iki kız kardeşin karanlık sırları etrafında örülen “Bir Nefes Gibi”, tutkularına esir düşenleri, kadere meydan okuyanları, sevgiyi, ihaneti ve her şeye rağmen yılların tüketemediği umudu anlatıyor.

Kitabın tanıtım bülteninde ise şu ifadeler yer alıyor:
"… hayat bir nefes gibi akıp gidiyor. Ve geride yalnızca, isteyip de yapamadıklarımızın özlemiyle, bizi biz yapan tüm yaşanmışlıkların farkındalığı kalıyor.

Sergio ile Giovanna, güneşli bir pazar günü evlerinde bir dostlar sofrası kurma hazırlığındayken ansızın karşılarında davetsiz bir misafir bulurlar: Kapılarını çalan yorgun görünümlü yaşlı kadın Elsa Corti’dir ve uzaklardan, İstanbul’dan gelmiştir. Yaklaşık yarım asrı bulan sürgün yıllarının ardından ülkesine dönen Elsa Corti’nin evinin yeni sahiplerine anlatacakları, ama daha önemlisi, yıllardır görmediği ablasına, hayatının aşkıyla ilgili söyleyecekleri vardır…

Ferzan Özpetek, okurlarını Roma ile İstanbul, şimdi ile geçmiş arasında, iç içe geçen yaşamların ve yazgıların hükmettiği gizemli bir yolculuğa çıkarıyor. Et ve tırnak gibiyken yıllar önce meydana gelen bir olayla yollarını ayıran iki kız kardeşin karanlık sırları etrafında örülen Bir Nefes Gibi, tutkularına esir düşenleri, kadere meydan okuyanları, sevgiyi, ihaneti ve her şeye rağmen yılların tüketemediği umudu anlatıyor…"
(Ferzan Özpetek, Bir Nefes Gibi, Can Yayınları, 2020, Çevirmen: Neval Barlas)