​FENERBAHÇE UÇUYOR!

Bertan ERMAN 12 Haz 2017

Bertan ERMAN
Tüm Yazıları
Herkes bunu çok iyi biliyor.

Herkes bunu çok iyi biliyor. Fenerbahçe bambaşka bir seviyede; orası kesin. Ancak, Ufuk Sarıca’nın inatçı ve pes etmeyen karakteri, Beşiktaş Sompo Japan’i de muazzam bir oyuna teşvik ediyor ve mücadelenin seviyesi doruklara ulaşıyor. Serinin ilk 2 maçında da bunu gördük. Fakat bu tarz maçlarda galibiyeti fiziksel oyundan ziyade psikolojik oyun belirliyor. Dün, Ülker Sports Arena’da saha avantajı nasıl korunur sorusunun cevabını gördük. Oyuncu ve seyircinin bütünleşmesi, Coach Obradovic’in oyun planlarına sadık kalınması ve her şeyin harika bir ahenk içinde gerçekleşmesi, Fenerbahçe’nin seride 2-0 öne geçmesinin en önemli faktörleriydi.

İvme yükseltici: Bobby Dixon

Bu seride Bobby Dixon için ayrı bir parantez açmak gerek. Serinin ilk maçında 16 sayıyla takımının en skorer ismi olmasına karşın, dün akşam 5 sayıda kaldı. Ama o 5 sayı, takımın ivmesini yakalamak için yetti. İlk 20 dakikada suskun olan Dixon, üçüncü çeyreğin ilk saniyelerinde zor bir 3 sayılık isabet kaydetti ve ardından rakibini top kaybına sürükledi. Ondan sonra da kontrol hep Fenerbahçe’de kaldı. 

Pınar Karşıyaka zamanında skorer kimliğiyle ön plana çıkan Bobby Dixon, Fenerbahçe’de oyununu daha üst seviyeye çıkardı. Sadece sayı atmaya endeksli değil, asist, ribaund ve top çalma yönünü daha da geliştirdi ve 34 yaşında çok yönlü bir lider oyuncu oldu. Parkede olduğu her an basketbolun yürekle oynandığını gösteren Milli oyuncu, Akatlar’da ona yapılacak psikolojik baskıyı lehine çevirmeyi bilecektir.

5. maçta biter

Fenerbahçe, 2-0 öne geçerek seriyi Akatlar’a taşıdı. Ancak Beşiktaş Sompo Japan, ilk 2 maçı kaybetse de pes etmedi. Seyircisiyle buluşacak Kara Kartallar, oyununu daha üst seviyelere çıkaracaktır. Özellikle dış şutlarda daha yüksek yüzdelere çıkmasını bekliyorum. Sezon başında Coach Ufuk Sarıca’nın, neden maçları Akatlar’da oynamak istediğini önümüzdeki çarşamba ve cuma günlerinde daha iyi anlayacağız. 

Yalnız yazının başında da belirttiğim gibi, Fenerbahçe bambaşka bir seviyede… Bu seviye NBA ile Avrupa Basketbolu arasında diyebilirim. Üstesinden gelebilecek durumdalar. 3. ve 4. maçlar son topa kalır. Görünen köyde ise, Fenerbahçe’nin kupayı evinde kaldırmak istediği görülüyor.

Ama bir konuda da dikkat edilmesi gerekir. Serinin sıradaki maçlarında güvenlik önlemlerinin çok sıkı olması lazım. Sahadaki sert ve stresli mücadele, taraftarlara yansıyacaktır. Herhangi bir taşkınlık yaşanmaması, insanların ve kulüplerin zarar görmemesi de en büyük isteğim.