FAŞİZM İLE DEMOKRATLIK BİR ARADA OLMAZ!

Yunus GÖKSU 11 Nis 2018

Yunus GÖKSU
Yıllardır yaşanan katliamların, saldırıların neticesi, evlerini, ülkelerini, vatanlarını bırakıp komşu bir ülkeye kaçmak zorunda kalan, Esad'ın hışmından kaçan Suriyeliler  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hışmına uğradı.

Kılıçdaroğlu Dünya Romanlar gününde öyle bir laf etti ki insanın kanını donduracak cinsten. Neyi amaçladığı da merak konusu.  Koskoca anamuhalefet Genel Başkanı amaçsız konuşuyor değildir ya!

Kılıçdaroğlu Romanlara yaptığı konuşmada, “Suriyelilere baktığın kadar bana bakmıyorsun” diyor ve durumu kabul etmemeleri gerektiğini söylüyor.  Kılıçdaroğlu, açıkça kin ve nefrete sürükleyen bu ifadeleriyle Roman vatandaşlar üzerinden ayrımcılık yapıyor. Toplumun önünde kitlelere konuşan Kılıçdaroğlu faşizmin en büyük örneğini sergilerken, aynı okulda okuyan, aynı hastanede tedavi gören, aynı otobüste seyahat eden Roman bir vatandaş ile Suriyeli birinin birbirlerine zarar vermesinden (Allah korusun) hoşnut olacağa benziyor. Ayrıcı bu ifadelerden de öte Kılıçdaroğlu’nun daha hoşnut olduğu durum; saldırılardan kaçamayan ,imkansızlıktan bulunduğu yerden ayrılamayan, bir gece ansızın katledilen Doğu Guta’daki Suriyelilerin durumu!

Bir yandan farklılıklarımızla güzel olduğumuz vurgusu yapmak diğer yandan da faşistliği savunmak, faşist çıkarımlarda bulunmak iyi niyetli birinin yapacağı bir konuşma değil.  Kılıçdaroğlu’na biri tane tane anlatmalı, faşizm ile demokratlığın bir arada olamayacağını.

KRİPTO DAMAR HALEN AKTİF

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde gerçekleşen saldırı sonrası FETÖ’nün halen bazı noktalarda kol gezdiği gündeme geldi. Sabah Gazetesi yazarı Salih Tuna da bu konuya dikkat çekerek bazı soruları gündemi getirdi. Tam “Bu kadar da olamaz, YÖK neden bu konuları dikkate almadı?” şaşkınlığını yaşarken 4 akademisyeni katleden araştırma görevlisi Volkan Bayar’ın 15 Temmuz darbe girişimi gecesi üniversitedeki bilgisayarlarına format attığı ve fakülteye teslim ettiği ortaya çıktı. Bir kez daha FETÖ’nün kripto özelliğinin ve sistemli bir çalışma içerisinde çalışan terör örgütü oluşunun unutulmaması gerektiğini hatırladık. Bu örgütün kripto damarın halen aktif olduğunu gördük.

GÜNÜN SÖZÜ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Kim kime belge olmadan FETÖ'cü diyorsa onlarda bir kuyruk acısı, karanlık bir açık var demektir.