EN ÖZEL GÜN YAKLAŞIRKEN

Yonca ORTAN 05 May 2019

Yonca ORTAN
Tüm Yazıları
Dünyanın en anlamlı günü nedir derseniz bana, ben doğum günüm demem anneler günü derim.

Beni dünyaya getiren annemin ve hepimizin annelerinin günü en anlam taşıyan gündür onlara olan vefa ve sevgimizi hatırlatan. Anneler aslında bize ne güzel şeyi hediye ettiler, bize bir can ve hayat verdiler. Bizi büyütmek için uğraştılar, didindiler, uykusuz kaldılar, aç kaldılar. Şimdi sıra bizde. Onları unutmamalı ve anneye hediye almayı asla atlamamalıyız. Sadece özel günler değil, diğer zamanlarda da onların bizim için öneminin ne kadar büyük olduğunu vurgulamak için anneye hediye almalı ve onu sevindirmeliyiz. Çünkü annelere özel hediyeler vermek, onların bizim için ne kadar değerli olduğunun altını bir kez daha çizmektir. Onlarsız bir hayat düşünmek imkânsız. Biliyoruz ki birçoğunuz şimdi anneye ne hediye alınır diye düşünüyorsunuz bu satırları okurken. Hiç meraklanmayın, hiç de telaşlanmayın!

Anneler Günü için alınacak hediyenin ucuz ya da pahalı olması, büyük ya da küçük olması fark eder mi? Bize göre hiç fark etmez! Yeter ki, annenizin kalbini saracak, gönlüne huzur katacak, O'na olan kocaman sevginizi gösterebilecek bir hediye olsun! Yeter ki, bugüne kadar sizin için gösterdiği fedakârlıklara teşekkürlerinizi şükranlarınızı sunabileceğiniz, anlam yönü kuvvetli, sevgi mesajları taşıyan bir Anneler günü hediyesi olsun! Ve yine yeter ki, annenizi özel hissettirecek çok anlamlı bir hediye olsun! 

Haftaya Pazar anneler günü ve anneye ne hediye alınır diye düşünmek yetmez, bakmak ve araştırmak gerekir. Bize öğrettikleri ve sabırları için hiçbir hediye karşılık olamaz ama yine de alacağımız annelere özel hediyeler ile onların gönlünü biraz da olsa almış olacağımıza şüphe yok. Onlarla yaşayacağımız her anının bir değeri, bir kıymeti var ve en kıymetli anlarımızdan bir tanesi de onları özel hissettirdiğimiz ve anneye özel hediye verdiğimiz zamanlar. Anneler göre hediyenin değil, onları düşünüyor olmamızın önemi elbette ki çok daha büyük ama anneye özel hediye ile ne kadar mutlu olduklarını görmemek de imkânsız. Çünkü anneler için hediye almak da bir emektir ve onlar bunu çok iyi bilirler. Özellikle zamansız alınan anneler için hediye ile kalpleri iki kat hızlı çarpar. Eğer hala anneler için ne alınır diye kara kara düşünüyorsanız bir an önce araştırmalarınıza başlamalısınız. Biraz araştırdıktan sonra göreceksiniz ki aslında anneler için ne alınır diye düşünmeye gerek yokmuş, aslında onları en iyi tanıyan insanlardan birisi olduğumuz için onun seveceği bir şey bulmak zannettiğimiz kadar zor değilmiş. Tek yapmamız gereken onun için en uygun olacak hediyeyi arayıp bulmak. Bu artık hiç de zor değil. Bir internet arama motorunda anneye hediye yazıp arama yapmanız yeterli olacak. Hayal bile edemeyeceğiniz hediye fikirleri ile karşılaşacaksınız. İşte ben bu yüzden bu yazımda hediye fikirleri üretmeye çaba göstermedim.

Hepinizin annelerinizin anneler gününü kutlarım.