EN ÇOK MİLLETVEKİLLERİ MAĞDUR

Alican DEĞER 20 Nis 2018

Alican DEĞER
Seçim iyidir.

Hem de çok iyi. Ne zaman yapılırsa yapılsın. İster erken, ister çok erken olsun. Şimdi bizim doğumuzdaki coğrafyada neredeyse tek özgür genel seçim yapılan ülke olmanın keyfini çıkarma zamanı.

Seçimin tarihi konusunda sıkı bir tartışma yaşanıyor. Bana göre aslında herkes memnun. İktidar istedi ki böyle bir karar verdi. Eh muhalefetin durumu da benzer. Zaten seçim istiyorlardı.

Aslında en mağdur durumdakiler milletvekilleri. Öyle ya daha seçime 16 ay vardı. Yani daha 16 ay milletvekili kalacaklardı. Maaş da iyi. Şimdi tam da yaz tatiline hazırlanırken, “Aday oldum, olamadım” telaşı başlayacak. Olsalar bir dert, olmasalar başka bir dert. Önce aday adaylığı parası yatıracaklar. Sonra kulis yapacaklar. Aday olduklarında ise hemen sahaya koşturacaklar. Para harcayacaklar, zaman harcayacaklar. Kapı kapı dolaşmaları gerekecek. (Veya bu onlardan istenecek.)

Eğer seçilemezlerse dert yok. Eğer seçilirlerse başka bir dert. Mazbata alınacak, işlemler tamamlanacak. Meclis işletilecek. Anlayacağınız gitti koca yaz tatili.

Dolar neden düştü?

Çünkü bu para sahipleri temelinde kimin iktidarda olduğundan çok, başka şeylere bakarlar. Onlar için olası sıkıntılar normaldir. Önemli olan eğer bir ekonomik sıkıntı veya başkaca bir gelişme yaşanırsa süratle önlem alınıp alınmayacak olmasıdır. Bu açıdan istikrar önemlidir. Ne kadar erken olursa o kadar iyidir. Şimdi önümüzdeki 5 yılın istikrarını satın alıyorlar. İşte o yüzden seçim kararının ilk iyi sonucu olarak dolar düştü.