EMİN ADIMLARLA… 

Mustafa YAŞAR 29 Kas 2021

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Abdullah Avcı yönetimindeki Trabzonspor, Fatih Karagümrük maçı öncesi 265 gündür mağlubiyet yüzü görmemişti.

Abdullah Avcı yönetimindeki Trabzonspor, Fatih Karagümrük maçı öncesi 265 gündür mağlubiyet yüzü görmemişti.

Bordo-mavililer yenilgisiz lider olduğu Süper Ligde koşar adım şampiyonluğa giderken en yakın takipçileri Atakaş Hatayspor, İttifak Holding Konyaspor ve Aytemiz Alanyaspor’un da kaybetmesiyle bir adım daha öne geçti.

Abdullah Avcı, Gaziantep FK maçının ilk 11'ine göre 2 değişiklik yaparak başladı mücadeleye.

Kaleci Arda Akbulut ile orta saha Berat Özdemir'i yedeğe çeken Avcı bu oyuncuların yerine cezası sona eren kaptan Uğurcan ile sakatlığını atlatan Hamsik'i oynattı.

Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Francesco Farioli ise Kasımpaşa müsabakasının 11'ine göre 3'ü zorunlu 4 değişiklik yaptı.

Ervin Zukanovic, Vegar Hedenstad ve Lucas Biglia'dan cezaları nedeniyle yararlanamayan İtalyan teknik adam, o maçta görev verdiği Erhun Öztümer'i yedek soyundururken cezalı oyuncuların yerine ise Balkovec, Serhat Ahmetoğlu, Jimmy Durmaz ve Adnan Uğur'u görevlendirdi.

İSTİKRAR ABİDESİ OLDULAR

Zor geçmeye aday doksan dakikaya erken bulduğu penaltı golüyle başladı Trabzonspor.

Sonrasında ise topla daha çok oynayan ve gol yollarında daha etkili taraf Fatih Karagümrük olurken, ikinci golü bulması halinde maçı koparacak olan bordo-mavililer 45+3’te Nwakaeme öylesine enteresan bir gol kaçırdı ki…

Neyse ki Nwakaeme’nin klasını yakışmayan o vuruşu aramadı sonrasında Trabzonspor.

Dakikalar 62’yi gösterdiğinde Abdülkadir Ömür öyle şık bir gol attı ki Karadeniz ekibi sahasında 13 maçtır yenilmeyen Fatih Karagümrük’ü de devre dışı bıraktı.

Kağıt üstünde zor maçı zorlanmadan kazanmayı bilen, bu sonuçla en yakın takipçisi Atakaş Hatayspor’a 10 puan fark atan, şampiyonluğun diğer adayları istikrarsız Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray’a da bir kez daha gözdağı veren Trabzonspor, 1983/84 sezonundan sonra yaşamadığı şampiyonluğa bu kez çok emin adımlarla yürüyor.

Onlar için şüphesiz çok stresli geçecek bir süreç olacak ama en önemli rakipleri o kadar umut vermiyor ki; bu durum şampiyonluk mücadelesinde en büyük avantajları olacak.