Vakıf Katılım web

ELAZIĞ'DA NELER OLUYOR?

Neşe BERBER 12 Haz 2019

Neşe BERBER
Tüm Yazıları
YSK'nın İstanbul seçiminin yenilenmesi kararı ile seçim heyecanı yeniden başladı.

Şimdi hatasıyla sevabıyla neredeyse tüm varlığı ile AK Parti ve CHP seçim için sanki yerel seçim değil de bir genel seçim havasında çalışmalarına başladı. Peki bu seçimde daha önceki seçim arasında fark ne? Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Hiçbir küskün kalmamalı, herkesin gönlü alınmalı' diyerek aslında yeni bir seçim stratejisi belirledi.

Erdoğan, ‘Millette hata aramayacağımıza göre, nerede yanlış yaptık, nereyi eksik bıraktık diye kendimize sorup, kendimizi sorgulayacağız.’ sözleri ile aslında yeni stratejisinin ana hatlarını belirlemiş oldu.

Yeni strateji “yüz yüze iletişim.” Kutuplaştırıcı değil, kucaklayıcı bir strateji ile halkın içinde olmak ve hiçbir küskün partili bırakmamak ve de onların gönüllerini alarak yeniden aileye katmak için büyük mücadele başlatıldı. Örneğin Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin bu çalışmaları yapan başkanların başında gelen isimlerden.

Fatma Şahin 23 Haziran İstanbul büyükşehir belediye başkanlığı seçimi için kolları sıvadı adeta mitili İstanbul’a attı. 

Bu dönem, yeni strateji AK Partili yöneticilerin daha dikkatli olması anlamına geliyor. 

***

Son bir yılda yedi kez gittiğim Elazığ'dan gelen iddialar dikkat çekici. Elazığ Belediyesi önceki başkan Mücahit Yanılmaz döneminde yakından takip ettiğim illerden. Şimdi, yeni dönemde Şahin Şerifoğulları ile devam ediyor.

Mücahit Yanılmaz Genel Merkezde Yerel Yönetimlerden sorumlu başkan yardımcısı olarak Ankara'da görev yapmaya başladı. Yanılmaz'ı bundan sonra belediyeleri denetlerken görüyor olacağız.. Bu arada kulağıma gelen bilgilere göre, Elazığ bir süredir belediye içindeki değişimi ve yeni müdürlerin işten çıkardığı 23 işçiyi konuşuyor. İddialar, Elazığ belediyesinde henüz göreve atanmadan Elazığ Belediyesi Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Hayrettin Can tarafından yirmi üç kişinin işten çıkarıldığı yönünde.. Seçim döneminde çalışanlar ile bir araya gelen ve seçim çalışması esnasında çalışma koşullarınızın daha iyi olması için elimden geleni yapacağım sözü veren yeni başkan Şerifoğulları yeni ekibinden bir müdürün işçileri işten çıkarmasına ses çıkarmamış.

Fakat şehirde sesler yükselince, başkan Şerifoğulları olaya el koyarak işten çıkarıldıkları iddia edilen yirmi üç işçinin on beşini geri almış. Geri kalan birkaç yönetici pozisyonunda olan çalışanlara da bulundukları görevlerden çok daha alt pozisyonunda iş teklif edilmiş.

Elazığ'da bir yerel gazetenin haberine göre, bu kişilere 'isterseniz komi olarak gelin çalışın, yoksa kapı önüne koyarım' denmiş.

Küskünleri toparlayacağım uğraşı veren AK Parti'ye bu hareketler zarar verir.