EKSİKLERİNE RAĞMEN

Mustafa YAŞAR 27 Eyl 2021

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Geçtiğimiz hafta Giresunspor karşısında kazanırken de tatmin edici bir oyun oynamayan Fenerbahçe'nin ilk iki maçından beraberlikle ayrıldıktan sonra üst üste 4 mücadeleden de galibiyetle ayrılan Hatayspor karşısında ne yapacağı bu sebeple soru işaretiydi.

Geride kalan haftalarda görüldü ki Fenerbahçe, Vitor Pereira’nın oturtmaya çalıştığı 3-4-3 sistemini tam anlamıyla oynayamıyor.

Bunda Portekizli teknik adamın ideal 11’i oluşturmakta güçlük çekmesine sebep olan sakat oyuncuların çokluğu kadar, görev alan futbolcuların uyum sağlamakta zorlanmaları da etken diye düşünüyorum.

Geçtiğimiz hafta Giresunspor karşısında kazanırken de tatmin edici bir oyun oynamayan Fenerbahçe’nin ilk iki maçından beraberlikle ayrıldıktan sonra üst üste 4 mücadeleden de galibiyetle ayrılan Hatayspor karşısında ne yapacağı bu sebeple soru işaretiydi.

Kazananın lider olacağı karşılaşmaya Pereira, İrfan Can Kahveci, Marcel Tisserand, Nazım Sangare, Miha Zajc, Jose Sosa ve Serdar Aziz’in yokluğunda ilk 11'de Serdar Aziz’in yerine Mert Hakan Yandaş, Osayi-Samuel’in yerine Muhammed Gümüşkaya ve yedek soyundurduğu Mesut Özil’in yerine Berisha ile başladı.

İlk yarıda rakibinin hızlı oynama arzusunun üstüne koyarak mücadele eden Fenerbahçe bulduğu pozisyonlarla daha etkili olunca devreye iki farklı önde girdi.

İki golün asistini yapan Valencia, ceza sahası içinde iyi yer tutarak ilk golü adeta alan Rossi, defansta Kim Min-Jae  ve rakip sahaya geçişlerde ki katkıları ile Mert Hakan Yandaş ve Gustavo ilk 45 dakikanın iyilerindendi.

İki farklı skorlar hele ki deplasmanda oynuyorsanız her zaman üçüncü golü bulmanızı gerektirir.

Fenerbahçe’de bunun için bastırdığı dakikalarda golü kalesinde görürken, Altay’ın çok rahat kontrol edebileceği topu kalesinde görmesine de ‘dikkat’ derim.

Sonrasında beraberliği arayan Hatayspor geçmiş haftaların uzağında kalınca kaybetmesi de kaçınılmaz oldu.

Fenerbahçe eksiklerine rağmen zorlanmadan kazandı ve maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Sarı-lacivertliler sezon başından bu yana en istekli, hızlı futbolunu oynadı diyebiliriz.

Karşılaşmanın hakemi Abdülkadir Bitigen ise 26. dakikada Fenerbahçe ceza sahasına sağ kanattan yapılan ortaya Kim Min-Jae'nin müdahalesini elle değil kafayla olarak yorumladı ve Hataysporlu oyuncuların itirazını es geçti.

Doğrusu ben de kafayla uzaklaştırdı diye gördüm. 

Onun dışında sonuca etki edecek yanlış bir karar vermedi Bitigen.